idezojelek

Alulnézet

Ambivalens érzéseiről merengett a Gyurcsány-show első fordulója után Fekete-Győr András.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Ambivalens érzéseiről merengett a Gyurcsány-show első fordulója után a Telex.hu-nak nyilatkozó Fekete-Győr András. A Momentum-elnök elismerte, nem sikerült fő célja, hogy miniszterelnök-jelöltként jusson a második kanyarba – tök utolsó lett –, ellenben úgy látja, az élen végző Dobrev Klára sem megoldás, ő legalábbis nem vele képzeli el az új Magyarország első ciklusát. Viszont a Momentumnak azért klassz, mert királycsináló lehet, eldöntheti, kit emel trónra.

A riporteri kérdésre: ezek után lemond-e a pártvezetésről, határozott nemmel válaszolt: „A pártelnökség más, mint a miniszterelnök-jelöltség.” Ide kapcsolódik: pár hónapja, amikor a Partizán című műsorban az önbizalomtól duzzadó, tápos emberke totál hülyét csinált magából, egy impulzív kommentelő megjegyezte: nem az a baj, hogy elnök úr hülye, hanem hogy mindenkit annak néz. Ezt látszik erősíteni hősünk közösségi oldalán olvasható szózatainak legtöbbje is: „Végre kell hajtanunk a bevándorlókkal kapcsolatos EU-döntéseket. Ne ijedjünk meg néhány száz jámbor vendégtől, öleljük keblünkre valamennyit!” „A Momentum fogja majd átvezetni a XXI. századba Magyarországot.” A Szamuely népbiztosra hajazó ifjú legütősebb bejegyzése már szakorvosért kiált: „Miniszterelnökként csak akkor leszek hajlandó találkozni Putyinnal, ha kivonja csapatait Ukrajnából.”
Az is elhangzott a Telex-nyilatkozatban, miszerint a miniszterelnök-jelölti viták már túl későn jöttek elnök úrnak ahhoz, hogy felépíthesse kormányzóképességét. „Arra azonban jók voltak – tette hozzá –, hogy hosszú távon egy magasabb polcra helyezzenek.” Innen nézve inkább úgy látszott, nem magasabb polcra – lapátra helyezték.

Borítókép: MTI/Mónus Márton

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Az internet halott

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Csak a leadott szavazat számít

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

A porba alázott baloldali szavazó

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.