Ki mulat a végén?

Pilhál György

2016. február 9., kedd 16:22, frissítve: csütörtök 18:12

Nemcsak az államnak, de Lagzi Lajcsinak is nagyok a veszteségei, tudta meg a Bors. Utóbbinak amiatt, hogy tavaly szeptemberben kivonták a forgalomból. (Mármint őt, a Lajost.) A pár hete szabadlábra helyezett trombitás ember az elmúlt napokban gyorsmérleget készített, s arra jutott, hogy az előzetesben töltött hónapok alatt komoly bevételtől esett el. Csak a fellépti díjakból hat-hét milliós vesztesége származott. – Márciusig be voltunk táblázva – kesergett –, már akadtak nyárra lekötött koncertjeink is. – Miután Lajcsi a trombitás a a mulatós biznisz mellett más vállalkozásokban is érdekelt, több tíz milliósra teszi a bukást. – A mérleg nagyon mínuszos, de sírni és panaszkodni nem fogok – nyilatkozta (sírta és panaszkodta) megvádolt Lajos.

A másik fél – az állam – még nem pontosította a saját veszteségeit. Itt csak annyit tudunk, hogy Lajcsit, a feleségét, Boglárkát és egy harmadik személyt közüzemi számlák 30 milliós elcsalása, okirat-hamisítás, valamint vesztegetési kísérlet vádjával tartóztatták le még tavaly szeptemberben. (Boglárka asszonyt papírokkal igazolt betegsége miatt októberben kiengedték.) Mármost, ha beigazolódnak a vádak, akkor az állam eddigi vesztesége nagyjából annyi, amennyivel a Lagzi família a magyar átlagzenészek életnívója fölött élt. Nem kevés. Ahogy az már több polgárpukkasztó riportban is megjelent, Lagzi családfő feleségével és három gyermekével immár húsz esztendeje egy Tata melletti, kétszáz hektáros pazar Esterházy-kúriában él (halastó, erdő, melléképületek stb.).

A két fél közül csak az egyik lehet a károsult. Ha a vád igaz (vagyis Lajcsi a gázzal, vízzel, árammal is „játszott”), akkor eddig a szolgáltatók voltak a károsultak. Ha nem? Akkor Lajcsi mulathat tovább.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.02.09.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.