Megvásárolható az a fotó, amelyet éppen halála előtt írt alá Kennedy

MN

2017. november 14., kedd 17:52, frissítve: kedd 18:21

A történelmi dokumentumok kereskedelmére szakosodott amerikai Raab Collectionnél most egy igazán értékes fotót lehet megvásárolni. A képen John F. Kennedy egy íróasztal mögött ül, érdekessége pedig az, hogy az egykori amerikai elnök épp a halála előtti napon dedikálta azt.

 
John F. Kennedy dedikált fotója
Raab Collection
 

A Historycentral.com-on elérhető, hogy Kennedy mit csinált 1963. november 21-én. Először megreggelizett a gyerekeivel, majd a texasi San Antonióba indulása előtt találkozott az USA Gabonba és Burkina Fasóba akkreditált nagyköveteivel, Charles Darlingtonnal és Thomas Estesszel. Ez volt az utolsó találkozója a Fehér Házban. Estes szerint az elnök ekkor adta át neki az aláírt fényképet, és arra kérte, hogy maradjon még Washingtonban, mert ha visszatér Texasból, még szeretne vele beszélni. Kennedy ezután útnak indult San Antonióba, majd másnap Dallasban merénylet áldozatává vált.

A Raab Collection elnöke, Nathan Raab szerint ez a Kennedy elnökségének idejéről származó „egyik legfantasztikusabb és legjelentősebb relikvia”, amelyet valaha a piacra dobtak. Értéke 80 ezer dollár, vagyis nagyjából 21 millió forint.

A szerkesztő ajánlja

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.