Megvásárolható az a fotó, amelyet éppen halála előtt írt alá Kennedy

MN

2017. november 14., kedd 17:52, frissítve: kedd 18:21

A történelmi dokumentumok kereskedelmére szakosodott amerikai Raab Collectionnél most egy igazán értékes fotót lehet megvásárolni. A képen John F. Kennedy egy íróasztal mögött ül, érdekessége pedig az, hogy az egykori amerikai elnök épp a halála előtti napon dedikálta azt.

 
John F. Kennedy dedikált fotója
Raab Collection
 

A Historycentral.com-on elérhető, hogy Kennedy mit csinált 1963. november 21-én. Először megreggelizett a gyerekeivel, majd a texasi San Antonióba indulása előtt találkozott az USA Gabonba és Burkina Fasóba akkreditált nagyköveteivel, Charles Darlingtonnal és Thomas Estesszel. Ez volt az utolsó találkozója a Fehér Házban. Estes szerint az elnök ekkor adta át neki az aláírt fényképet, és arra kérte, hogy maradjon még Washingtonban, mert ha visszatér Texasból, még szeretne vele beszélni. Kennedy ezután útnak indult San Antonióba, majd másnap Dallasban merénylet áldozatává vált.

A Raab Collection elnöke, Nathan Raab szerint ez a Kennedy elnökségének idejéről származó „egyik legfantasztikusabb és legjelentősebb relikvia”, amelyet valaha a piacra dobtak. Értéke 80 ezer dollár, vagyis nagyjából 21 millió forint.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.