Az elmúlt hónap a harmadik legmelegebb augusztus 1880 óta

MN

2017. szeptember 18., hétfő 20:03, frissítve: csütörtök 09:51

Az elmúlt hónap volt a harmadik legmelegebb augusztus a Földön a feljegyzések 1880-as kezdete óta, egyben a mostani volt a harmadik legmelegebb nyár is – közölte hétfőn az amerikai óceán- és légkörkutató hivatal, a NOAA. Az augusztusi 16,43 Celsius-fokos globális átlaghőmérséklet elmaradt a tavalyitól és a tavalyelőttitől, de még így is másfél fokkal meghaladta a 20. század átlagát. A három nyári hónap átlaghőmérséklete 16,41 Celsius-fok volt a NOAA adatai szerint.

Az év elejétől augusztus végéig terjedő időszak 14,88 Celsius-fokos átlaghőmérséklete a második legmagasabb volt: meghaladta a 2015 évit, és csak a tavalyi mögött maradt el. Az idei július hónap a második legmelegebb volt a világon 16,63 fokkal.

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.