Brazil világbajnokság: jönnek a HD-kamerás labdák

SZB

2014. április 2., szerda 11:53, frissítve: szerda 11:26

Az Adidas halad a korral, a fejlesztők hat kamerát építettek bele a Brazuca nevű játékszerbe.

Egészen különleges élményben lehet részünk a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságon. Az már bevett szokás, hogy minden nagyobb futballeseményre vadonatúj labdát készít valamelyik híres sportszergyártó cég (ezúttal az Adidas). Ezek egyre könnyebbek, egyre jobban ellenállnak a víznek, és egyre inkább kiszámíthatatlanul viselkednek a levegőben – a kapusok nagy bánatára.

Az Adidas csúcstechnológiás kamerarendszert épít a Brazucának keresztelt labdába, ami egyébként hat különböző színű panelből fog állni, és hat kamerából. Ennek köszönhetően körpanorámás felvételeket közvetíthetnek a pályáról, olyan hatást keltve, mintha a néző maga is ott lenne a gyepen.

Gondoljunk csak bele, szabadrúgások esetén láthatjuk, ahogy Messi lába közeledik a labda felé, szabálytalanságok esetén „bogártávlatból” állapíthatjuk meg, hogy Pepe valóban eltalálta-e az ellenfél bokáját, vagy egy bivalyerős löketnél úgy érezhetjük, hogy benne ülünk a játékszerben, és repülünk a kapu irányába. Ez utóbbi eseménynél mondjuk az is fontos, hogy a labda ne pörögjön a tengelye körül, ellenkező esetben csak egy hányingerkeltő pörgésre számíthatunk.

De az már a közvetítés rendezőjének dolga, hogy milyen felvételt küld élő adásba, mindenesetre az új technológia bevetése azok érdeklődését is felkeltheti a nyári világbajnokság iránt, akiket korábban hidegen hagyott a futball.

Forrás: techspot.com

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Tarlós István úgy látja, nem feltétlenül kell a mobil gát a Rómaira

Budapest főpolgármestere szerint rendben van a 3-as metró felújítása, és kitart a Fidesz támogatása mellett. Interjú.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.