Egy varázsos fitneszgép a Bringaexpó lelke + Képriport

Bucsy Levente

Bucsy Levente

2012. március 2., péntek 21:24, frissítve: vasárnap 17:42

Egy meghökkentő magyar találmány is betolakodott az ötödik Bringaexpóra, de nem baj, annak is ott a helye a biciklis szimulátorok, tókerülő eszközök, túraajánlatok között. Az MNO ott járt, és készített egy képes összeállítást.

Beigazolódtak a várakozások, az ötödik Bingaexpó minden méterén lélegzetelállító dolgokat találnak a kerékpározás szerelmesei. A Hungexpó 6500 négyzetméteres B pavilonjában (a főbejáraton belüli fogadóépületből balra kihaladva) több száz bicikli várja a látogatókat, ráadásul aki két keréken érkezik, budapesti és Balaton körüli kerékpáros térképet és egy piros villogót is kap ajándékba, a gumis nyeregkímélőről már nem is beszélve.

Az MNO tudósítója kipróbálta mind a pavilonon belüli Velencei-tavas pályát, mind a fekvő helyzetben használható gépet – na és a „sítalpas” bringát –, tekert néhány kilométert a Madridba vezető úton (szimulátor), letudott egy 500 méteres sprintet – a páros versenyen itt is lehet ám nyerni néhány cuccot –, és lehet, hogy rálelt az évszázad fitneszgépére. (Erről tényleg csak egy-két szóval: nyeklő-nyakló üléses „bikáról”, természetesen magyar találmányról van szó, amit egy percig kell megülni, közben pedig minden izmot annyira megmozgat, hogy aki csak ráül, azonnal folyni kezd róla a víz. Egy kajakos körülbelül 6 másodpercig tudja vízszintesben tartani egy perc leforgása alatt...)

(Képek: Bucsy Levente)

Hogy ne legyünk a 60 kiállító közül senkivel sem igazságtalanok, nem emelünk ki márkákat, de feltétlenül ajánljuk: indítsanak útnak a képek, mindenki használja ki a Bringaexpóból még hátralévő 2 napot! Szombat-vasárnap 10–18 óráig látogatható a biciklis seregszemle és „divatbemutató”, a másfél mozijegy áráért váltható belépő pedig feljogosít a grandiózus Utazás kiállítás, a Karaván Szalon és a Boat Show látogatására is.

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.