Épphogy túlélte a sztár

WA

2011. december 23., péntek 20:40

Többheti kórházi kezelés után, pénteken hazatért londoni otthonába George Michael, aki saját szavai szerint épphogy túlélte súlyos betegségét.

A 48 éves énekes világsztárt november 21-én szállították be egy bécsi kórházba tüdőgyulladással, és hírek szerint egy ideig válságos állapotban volt.

Péntek délután, észak-londoni otthona előtt tartott rögtönzött sajtóértekezletén a görög származású művész – akinek eredeti neve Georgios Panayiotou – ezt meg is erősítette, mondván: voltak időszakok, amikor „egy hajszálon múlott”, hogy életben marad-e. Hozzátette, hogy élete „messze legszörnyűbb egy hónapján” van túl, és még mindig nagyon gyenge, de most már „nagyszerűen” érzi magát.

Gyengeségét jól mutatta az is, hogy a rövid sajtóértekezlet során – amelyet kertjének hatalmas, feldíszített fenyőfája előtt tartott – többször is alig kapott levegőt, mondandója végén pedig könnyeivel küszködött. Amikor az újságírók arról kérdezték, hogy pontosan milyen betegsége volt, csak annyit mondott, hogy „nem tudom… streptococcus valami, szóval súlyos tüdőgyulladás”.

Elmondása szerint a bécsi AKH kórház szakszemélyzete három teljes hetet töltött az ő életben tartásával. „Hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy egyáltalán most itt lehetek” – mondta. A művész Symphonica címmel kezdett, Budapestet is érintő, óriás koncertturnéjának 14 előadását volt kénytelen lemondani a betegség miatt. George Michael 45 koncertet adott a turné keretében, mielőtt a betegség ágynak döntötte.

Az énekes pénteki sajtóértekezletén elnézést kért rajongóitól az elmaradt koncertekért, és megígérte, hogy ezeket pótolja. „Abszolút nem kérdés, hogy mindenkinek, akinek jegye van, énekelni fogok” – mondta.

George Michael közölte, hogy külön előadást szeretne tartani a bécsi kórház személyzetének, amelynek tagjai szavai szerint megmentették az életét.

A betegség előjelei már októberben mutatkoztak, amikor a Wham! popformáció egykori frontembere kénytelen volt lemondani a patinás londoni Royal Albert Hall koncertcsarnokában tervezett előadását. A londoni koncert elmaradását akkor hivatalosan vírusos fertőzéssel indokolták. George Michael egy éve még egészen más okokból került az újságok címlapjára. A popsztár ugyanis egy tavaly nyári hajnalon Range Rover terepjárójával hajtott be az igen jómódú észak-londoni Hampstead kerület egyik fotószaküzletébe. A kiérkező rendőrök a járó motorú kocsiban, meglehetősen zilált állapotban találták a művészt zsebében marihuánás cigarettákkal.

Az énekes azonnal elismerte, hogy marihuánát szívott és nyugtató hatású szereket is bevett, mielőtt a volán mögé ült; ezek nyomait a későbbi rendőrségi laborvizsgálat ki is mutatta vérében. George Michaelt mindezért nyolc hét szabadságvesztésre ítélték – ebből négy hetet le is ült –, és öt évre eltiltották a járművezetéstől.

A világsztárnak ráadásul korántsem ez az első hasonló jellegű csörtéje a törvénnyel. Három évvel korábban például százórányi közmunkára ítélték, és két évre bevonták a jogosítványát, miután szintén erősen „befolyásolt” állapotban húzták ki az út közepén álló Mercedeséből London egyik forgalmas főútvonalán.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Póla Gergely

Minden második Orbán Viktoré 2017 kifejezései közül

Szavazzon, hogy a döntőbe jutott tíz szó és szókapcsolat közül melyik legyen a 2017-es év kifejezése.

Lázár Fruzsina

Rajzfilmek hajnaltól: a tévé nem jó bébiszitter

Az M2 gyerekcsatorna már reggel öt órától sugároz meséket. Ébredés után nem feltétlenül tesz jót tévézni.

Garamvölgyi Flóra

A román kormányfő, aki sosem finomkodik

Mihai Tudose jól ismert hirtelen természetéről, de eddig a magyarokat „megkímélte”, sőt megvédte.