Költöznek a veszprémi récék

FF

2012. január 30., hétfő 14:26

A hideg miatt elköltöztetik a veszprémi állatkert récéit, mert ha befagy a tó, rókaveszély léphet fel. A rendkívüli hidegnek a hópárducok és a szibériai tigrisek örülnek leginkább, de a kétpúpú tevék is a kifutó közepén élvezték a csípős időt.

Csak a szibériai tigrisek és hópárducok élvezik a hideget, a többi állatnál fokozottan ügyelni kell a melegen tartásra – mondta az MTI-nek hétfőn Török László, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark igazgatója. Hozzátette, hétfőn mínusz 11 Celsius-fokot mértek a Fejes-völgyben, az előrejelzések szerint még ennél is hidegebb lesz, ezért a vadaspark munkatársai fokozottan ügyelnek arra, hogy megfelelően almozzák és melegen tartsák az állatok hajlékait.

A rendkívüli hidegnek a hópárducok és a szibériai tigrisek örülnek leginkább, de a kétpúpú tevék is a kifutó közepén élvezték a csípős időt – számolt be az igazgató. A récéket azonban más helyre kell telepíteni a hideg miatt, mert ha befagy a tó, a rókák megközelíthetik őket.

Csütörtökön száz gyereket várnak medvelesre az állatkertbe, a kisdiákok énekkel próbálják kicsalogatni időjárásjóslatra a medvéket. A néphit szerint ugyanis február másodikán, ha a medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, visszamegy – vagyis a tél folytatódik.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.