Nobel-díjas tudósok is tanítanak a kínai–amerikai egyetemen

tt

2012. április 6., péntek 17:33

A Sanghaji New York Egyetem (NYU Shanghai) jövőre kezdi meg a hallgatók toborzását, az oktatói kar nemzetközileg elismert tanárokból áll majd össze.

Az első 300 hallgató 2013 őszén kezdheti meg tanulmányait a NYU Shanghai valamelyik karán, amelyet vezető egyetemmé kívánnak fejleszteni az alapítók. Az egyetem a világ minden tájáról vár végzősöket, az első évben a helyek 51 százalékát kínai, 49 százalékát nemzetközi hallgatóknak osztják ki.


„Az NYU Shanghai egy többnyelvű, multikulturális nemzetközi felsőoktatási intézmény lesz, a világ minden tájáról származó tanárokkal és diákokkal” – mondta csütörtökön a tervek bejelentésekor Jü Li-csung, a sanghaji Kelet-Kínai Tanárképző Egyetem (ECNU) rektora, a Sanghaji New York Egyetem leendő vezetője. A New York Egyetem több mint 200 oktató professzora és mintegy 100 nemzetközi tudós – köztük több Nobel-díjas – jelezte eddig, hogy a sanghaji campuson tanítana – tette hozzá Jü. A meghirdetett kurzusok közt kommunikáció, Kelet-Ázsia tanulmányok, művészet, média, környezettudományok szerepelnek egyebek között, az alap- és mesterszakokról az év második felében döntenek.

A kínai tanulók a nemzeti felvételi vizsgán nyújtott teljesítményük alapján, a nemzetközi diákok a New York Egyetem felvételi eljárása által juthatnak be a NYU Shanghaira, ahová feltételezhetően sokszoros lesz a túljelentkezés.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Póla Gergely

Minden második Orbán Viktoré 2017 kifejezései közül

Szavazzon, hogy a döntőbe jutott tíz szó és szókapcsolat közül melyik legyen a 2017-es év kifejezése.

Lázár Fruzsina

Rajzfilmek hajnaltól: a tévé nem jó bébiszitter

Az M2 gyerekcsatorna már reggel öt órától sugároz meséket. Ébredés után nem feltétlenül tesz jót tévézni.

Garamvölgyi Flóra

A román kormányfő, aki sosem finomkodik

Mihai Tudose jól ismert hirtelen természetéről, de eddig a magyarokat „megkímélte”, sőt megvédte.