Óriási veszélyt jelentenek a hekkerek a kórházakra

MNO

2016. december 30., péntek 08:08, frissítve: péntek 08:26

Állandó fenyegetést jelentenek a kibertámadások a kórházakra, valamint az orvosi berendezésekre – hívta fel a figyelmet az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA). Hozzátették: a gyártóknak ébernek kell lenniük, és gondoskodniuk kell az esetleges hibák kiküszöböléséről – írja a BBC.

„A kórházak hálózatai folyamatosan behatolási és támadási kísérleteket tapasztalnak, ez pedig fenyegetést jelenthet a betegek biztonságára is” – emelte ki Suzanne Schwartz, az FDA társigazgatója, és valósnak és állandónak nevezte ezeket a fenyegetéseket.

Az FDA kiemelte: a gyártók számára fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék az ilyen jellegű fenyegetéseket, érzékeljék a biztonsági réseket, értékeljék a potenciális veszélyeket, és képesek legyenek frissítésekkel megszüntetni a kiskapukat.

A kutatók számos termék esetében fedeztek fel komoly problémákat: egyebek mellett a defibrillátorok és az infúziós pumpák érintettek, de nagyobb berendezéseket, például mri-készülékeket is értek már támadások. Schwartz felhívta a figyelmet arra, hogy – mivel a hekkertámadások egyre kifinomultabbá válnak – az ilyen akciók is jobban ki fognak bontakozni.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.