Ötmilliárd forintot költ DiCaprio a környezetvédelemre

MN

2017. szeptember 20., szerda 11:19, frissítve: szerda 15:48

Leonardo DiCaprio kedden bejelentette, hogy alapítványa az idén már több mint 20 millió dollárt (ötmilliárd forintot) adományozott főként környezetvédelmi célokra – írja az MTI.

Az alapítvány támogatta egyebek mellett az oroszlánok védelmét és visszatelepítését, mangrove erdők telepítését, a megfizethető napenergiához való hozzáférést és az indiánok jogainak védelmét is – számolt be róla a színész a klímaváltozással kapcsolatban a Yale Egyetemen megrendezett konferencián, ahol elsősorban azért jelent meg, hogy a fosszilis energiahordozók helyett a megújuló energiaforrások alkalmazására hívja fel a figyelmet.

DiCaprio felszólalásában hangsúlyozta, hogy meg kell találni az új energiaforrások hasznosításának módját, sok millió embernek kell munkát adni, és meg kell oldani, hogy mindenki hozzájusson a tiszta levegőhöz és vízhez.

Hozzáfűzte: a politikusoknak el kell ismerniük a klímatudomány eredményeit és el kell kötelezniük magukat a klímavédelem ügye mellett, mielőtt túl késő lesz.

A színész által létrehozott alapítvány 1998 óta 80 millió dollárt (20,5 milliárd forintot) fordított ezekre a célokra.

A szervezet egy új, 3,6 millió dolláros adománya a klímaváltozás elleni küzdelem lépéseit támogatja, valamint 6,4 millió dollárt (1,6 milliárd forintot) fordít vadvédelmi és tájmegőrzési projektekre is.

Az alapítvány több mint száz szervezetet támogat, köztük a California Waterkeepers csoportot, amely Kalifornia állam part menti vizeinek védelmén dolgozik, valamint az Ocean 5 csoportot, amely tengeri rezervátumokat hoz létre, és az illegális halászat ellen küzd a világ öt óceánján.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.