Ötmilliárd forintot költ DiCaprio a környezetvédelemre

MN

2017. szeptember 20., szerda 11:19, frissítve: szerda 15:48

Leonardo DiCaprio kedden bejelentette, hogy alapítványa az idén már több mint 20 millió dollárt (ötmilliárd forintot) adományozott főként környezetvédelmi célokra – írja az MTI.

Az alapítvány támogatta egyebek mellett az oroszlánok védelmét és visszatelepítését, mangrove erdők telepítését, a megfizethető napenergiához való hozzáférést és az indiánok jogainak védelmét is – számolt be róla a színész a klímaváltozással kapcsolatban a Yale Egyetemen megrendezett konferencián, ahol elsősorban azért jelent meg, hogy a fosszilis energiahordozók helyett a megújuló energiaforrások alkalmazására hívja fel a figyelmet.

DiCaprio felszólalásában hangsúlyozta, hogy meg kell találni az új energiaforrások hasznosításának módját, sok millió embernek kell munkát adni, és meg kell oldani, hogy mindenki hozzájusson a tiszta levegőhöz és vízhez.

Hozzáfűzte: a politikusoknak el kell ismerniük a klímatudomány eredményeit és el kell kötelezniük magukat a klímavédelem ügye mellett, mielőtt túl késő lesz.

A színész által létrehozott alapítvány 1998 óta 80 millió dollárt (20,5 milliárd forintot) fordított ezekre a célokra.

A szervezet egy új, 3,6 millió dolláros adománya a klímaváltozás elleni küzdelem lépéseit támogatja, valamint 6,4 millió dollárt (1,6 milliárd forintot) fordít vadvédelmi és tájmegőrzési projektekre is.

Az alapítvány több mint száz szervezetet támogat, köztük a California Waterkeepers csoportot, amely Kalifornia állam part menti vizeinek védelmén dolgozik, valamint az Ocean 5 csoportot, amely tengeri rezervátumokat hoz létre, és az illegális halászat ellen küzd a világ öt óceánján.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.