Ötvenmillió forint a planetárium felújításának előkészítésére

MN

2017. november 9., csütörtök 20:29, frissítve: csütörtök 20:44

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Budapesti Planetárium felújításának előkészítésére a kormány a központi költségvetésből ötvenmillió forintot biztosít. A feladatokat 2018. augusztus 31-ig kell elvégezni – olvasható a szerdai Magyar Közlönyben. A forrást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által felügyelt Beruházás Előkészítési Alap terhére csoportosítják át a Planetárium felújításának céljaira – írja az MTI.

A beruházás előkészítésének kormányzati felelőse az emberi erőforrások minisztere, akinek az előkészítés eredményei alapján előterjesztést kell készítenie a kormány részére a felújítás várható feladatiról és költségeiről, valamint a kivitelezés ütemezéséről. Az előkészítéssel járó feladatokat a döntés értelmében a TIT végezheti el.

Fél éve a negyvenedik születésnapját ünneplő világra nyíló ablak bizonytalan idejű bezárásáról volt szó. Az épület – mely egy hetvenes években ragadt múzeumra emlékeztet – felújítása több szempontból is szükségessé vált, elsősorban azért, hogy vonzóbbá váljon a látogatók előtt.

 

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.