Ötvenmillió forint a planetárium felújításának előkészítésére

MN

2017. november 9., csütörtök 20:29, frissítve: csütörtök 20:44

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Budapesti Planetárium felújításának előkészítésére a kormány a központi költségvetésből ötvenmillió forintot biztosít. A feladatokat 2018. augusztus 31-ig kell elvégezni – olvasható a szerdai Magyar Közlönyben. A forrást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által felügyelt Beruházás Előkészítési Alap terhére csoportosítják át a Planetárium felújításának céljaira – írja az MTI.

A beruházás előkészítésének kormányzati felelőse az emberi erőforrások minisztere, akinek az előkészítés eredményei alapján előterjesztést kell készítenie a kormány részére a felújítás várható feladatiról és költségeiről, valamint a kivitelezés ütemezéséről. Az előkészítéssel járó feladatokat a döntés értelmében a TIT végezheti el.

Fél éve a negyvenedik születésnapját ünneplő világra nyíló ablak bizonytalan idejű bezárásáról volt szó. Az épület – mely egy hetvenes években ragadt múzeumra emlékeztet – felújítása több szempontból is szükségessé vált, elsősorban azért, hogy vonzóbbá váljon a látogatók előtt.

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.