idezojelek

Karácsony Gergely országot jár, magasról tesz a budapestiekre

Közeledik június 9-e, a választás napja, amikor Budapesten főpolgármestert kell választani, aminek az eredménye öt évre meghatározza a főváros fejlődését vagy visszafejlődését.

Veér Gyula avatarja
Veér Gyula
Cikk kép: undefined
Fotó: Máthé Zoltán

Közeledik június 9-e, a választás napja, amikor Budapesten főpolgármestert kell választani, aminek az eredménye öt évre meghatározza a főváros fejlődését vagy visszafejlődését, ami az elmúlt öt évet jellemezte, eredményét nap mint nap tapasztaljuk. A jelenlegi főpolgármestert nem érdekli Budapest sorsa, hisz amikor e sorokat írom, éppen Tatabányán kampányol Dobrev Klárával, és járja az országot. Mind Szentkirályi Alexandra, mind pedig Vitézy Dávid alkalmasabb lenne főpolgármesternek Karácsonynál, de ahhoz, hogy Budapest megszabaduljon tőle, valamelyiknek az utolsó pillanatban vissza kellene lépnie, így meg lehetne akadályozni, hogy Budapestet ne továbbra is Gyurcsány és a dollárbaloldal irányítsa. Az lenne a főváros szempontjából a legjobb, ha Szentkirályi Alexandra lenne a főpolgármester és Vitézy Dávid a helyettese. A legfontosabb megakadályozni, hogy Karácsony maradjon, távoznia kell, mert ez a főváros és az ország érdeke. Karácsony tényleg mindent tönkretett, amit csak lehetett, a kormányzati beruházásokat minden erejével gáncsolta, csődbe vitte a fővárost, és vezetése óta korrupcióban úszik a Városháza. Külföldről pénzelik, és akit ilyen módon kitartanak, az bizony ígért is valamit cserébe. Jobb, ha ezt sose tudjuk meg!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Csörte című műsorának egyik adásában – amit M. Dobos Mariann vezetett – csaptak össze a jobb- és baloldali újságírók, amelynek során Fodor Gábor és Szakonyi Péter azt próbálták bizonygatni, hogy mennyire káros az országnak a nagy kínai barátság, miközben azt elismerték, hogy a kétoldalú megbeszélések és kereskedelmi megállapodások szükségesek. De kiemelték, hogy Kínában diktatúra van, ami még hazánkra is veszélyes lehet, hisz szuverenitásunkat is fenyegeti. Szerettem volna megkérdezni a baloldali újságíróktól, hogy melyik ország nagykövete kíván beavatkozni a magyar belügyekbe: az amerikai vagy a kínai? Az amerikai nagykövet, miután elfoglalta az állomáshelyét, megkezdte a magyar kormány lejáratását, az ellenzékkel való szoros kapcsolat kialakítását, valamint folyamatosan mindent megtesz a demokratikusan megválasztott Orbán-kormány megbuktatásáért.

A kínai nagykövetnek a nevét sem ismeri a közvélemény, viszont az eredményt igen, hisz neki is jelentős szerepe volt abban, hogy ilyen sikeres volt a kínai elnök látogatása. Ezek után felteszem a kérdést: kik okoznak nagyobb kárt az országnak, azok-e, akik a kínai látogatást, kapcsolatfelvételt és gazdasági megállapodásokat becsmérlik, vagy azok, akik azon dolgoznak, hogy a magyar kormánynak minél jobb legyen a viszonya Kínával, Oroszországgal és novembertől, ha a Trump lesz az Egyesült Államok elnöke, akkor Amerikával? Jó lenne, ha Fodor Gábor és Szakonyi Péter nem folyamatosan a Soros-doktrínát szajkóznák ahelyett, hogy annak örülnének, hogy a magyar kormány munkáját egyre több országban ismerik el. Legalábbis azokban, ahol békepárti kormányok vannak, és az EU vezetése is a magyar példát tartaná követendőnek. Erről mi, magyarok is tehetünk június 9-én, hogy Brüsszel parlamentjében a szuverenista erők legyenek többségben.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Párbeszéd–Zöldek közös önkormányzati és európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. április 14-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Csak a leadott szavazat számít

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

A porba alázott baloldali szavazó

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Vége az európai vakációnak

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.