Új rovatunk kezdő és haladó testmozgóknak

MNO

2015. november 11., szerda 16:16, frissítve: szerda 16:59

Milyen cipőben fussunk? Milyen alkalmazásokat érdemes használnunk sportoláshoz? Melyik jógatanfolyamot válasszuk? A Tornasor csak egy az újonnan indult rovataink sorában.

A megújuló MNO-t nem csupán külsőségeit, technikai funkcióit tekintve fejlesztjük folyamatosan, hanem arra is hangsúlyt fektetünk, hogy tartalmilag is bővítsük, a témakínálatot sokszínűbbé tegyük. Ennek egyik eszköze, hogy az MNO-n új, tematikus rovatokat indítunk.

Az elmúlt hónapok során olvasóink már több ilyen új rovattal találkozhattak, ma pedig egy újabb ilyen csatornát üzemelt be a Vezérlőterem. (A Vezérlőterem is tulajdonképpen egy e rovatok közül: az MNO és a Magyar Nemzet fejlesztéseiről, átalakításáról hírt adó, az újdonságokat bemutató, az oldal és a lap technikai kérdéseit taglaló rovat.)

Tornasor

A most elindított Tornasor a szabadidősportok kedvelőinek rovata, ahol a testmozgás iránt érdeklődő, az egészségmegőrzésnek ezt a formáját választó olvasóink tájékozódhatnak a legkülönfélébb témakörökben. Tippek és trükkök a futópályáról, a konditeremből, jóga, fitnesz és más sportágak az oldalon. Célunk, hogy a sok hasznos ismeret mellett tudományos igényű cikkek is megjelenjenek itt, amelyek abban segítenek, hogy a testedzés minél hatékonyabb legyen, a helyes gyakorlatot alakíthassuk ki a napi edzésrutin során, és a káros praktikákra szintén fel szeretnénk hívni a figyelmet. Cikkeinket megannyi szakértő, a testkultúrában avagy a sportorvoslásban jártas szakember bevonásával készítjük el, hogy a lehető legkörültekintőbb tanácsokat tudjuk adni az érdeklődőknek.

Akkor hajrá, ki a fotelből!

 

A közelmúltban indult más tematikus rovataink:

Szó szerint

Az MNO korrektorainak rovata. A hírek világában előkerülő nyelvi problémákat, a híreket rendszeresen olvasókat foglalkoztató nyelvészeti kérdéseket taglaljuk ebben a szekcióban a nüanszoktól a komolyabb nyelvi problémákig.

Politikafüggő

Ez a rovat a politika iránt érdeklődőknek, sőt a téma megszállottjainak szól. Szerzője, Pápay György szerint a politika izgalmas, főleg, ami mögötte van. Elemzések, publicisztikák, amelyek megvilágítják egy-egy döntés politikai dimenzióit: miért azt teszi a politikus, amit, mi lehet viselkedésének, bejelentésének, stratégiájának hosszú távú célja?

Ígéretes titánok

Aki szerint a magyar könnyűzene már nem olyan jó, mint rég, gondolja ezt újra. Ígéretes titánok rovatunkban az új vagy feltörekvő magyar bandákat mutatjuk be, és aki csak egy pillantást vet erre a szekcióra, láthatja, hogy tehetség és tudás dolgában elképesztő a felhozatal a fiatalok között. Itt dörömbölnek az ajtókon, és mi beengedjük őket.

Ezt írta a Magyar Nemzet

Nincs új a nap alatt. Ha figyelmesen böngésszük régmúlt idők híreit, rájöhetünk, hogy Magyarországon már akkor is, és mindig, és néha ugyanúgy. Szerkesztőnk, Bittner Levente a Magyar Nemzet 1938-as és 1965-ös évfolyamából válogat mindennap olyan híreket, amelyek mintha a ma emberéhez szólnának, vagy éppen rávilágítanak arra, hogy vannak problémák, jelenségek, amelyek mintha sosem akarnának eltűnni ebből az országból.

Legolvasottabb cikkek

Szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.