Háborognak a szurkolók, percek alatt fogytak el a jegyek Kásásék meccseire

2017. augusztus 2., szerda 07:15, frissítve: szerda 15:29

Kedves feleségem nagy sport- és vízilabda-rajongó, ezért kedden megpróbált jegyet váltani az augusztus 7-én kezdődő masters világbajnokságon játszó Millenium csapat meccseire. Ebben az együttesben csobban majd a háromszoros olimpiai bajnok vízilabda-válogatott magja, érthetően tömegek szeretnék látni őket újra élőben játszani.

A vb-re az Eventim jegyrendszerén keresztül lehet jegyet igényelni, a mérkőzések ugyan ingyenesek, de valamilyen belépőt fel kell majd mutatni a bejáratnál. Ez azonban nem mindenkinek adatik meg, ugyanis ahogy nejem, úgy jó pár sorstársa is hiába próbálkozott lecsapni egy tikettre. A jegyértékesítés kedden délben kezdődött volna, de kisebb csúszásról adott hírt a világbajnokság Facebook-oldala. Innentől az oldal kommentjei alapján csak az tudott jegyet venni, aki percenként frissítette az Eventim oldalát, vagy még az sem, ugyanis a próbálkozókat az Eventim rendre visszadobta a vb honlapjára, az meg vissza az Eventimére. A pingpongozók lemaradtak, ugyanis miután 13 óra körül megnyílt a jegyvásárlási lehetőség, információink szerint 17 perc alatt elkapkodták az összes belépőt a Millenium meccseire. Egyik olvasónk arról írt nekünk, hogy percenként próbálkozott az oldal frissítésével, de az folyamatosan lefagyott.

Ezt követően a Hvg cikke szerint panaszáradat lepte el a vb Facebook-oldalát, a szervezők viszont vigasztaló közleményt adtak ki, egyben közölték, rekordidő alatt fogytak el a jegyek. A következőket írják:

„A versenyhelyszínen (Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda) lehet majd aznap, egy úgynevezett sétálójegyet igényelni, amivel egész nap meg lehet tekinteni a vízilabdameccseket. A külön regisztrációra és a sétálójegyes rendszerre biztonságtechnikai okok miatt van szükség. A sétálójegyet csak a helyszínen, a készlet erejéig lehet kiváltani. Egy ilyen típusú tikettel csak egy, az adott helyszín látogatható."

Csekély vigasz, és egyben nem is teljesen világos, hogy ha a szervezők szerint is minden jegy elkelt, akkor mely szektorokba szól majd a sétálójegy?

A Kásás, Benedek, Szécsi és a többi egykori csillag fémjelezte csapat felkészüléséről korábban itt írtunk