Hargitay Bienerthről: Nem ezt érdemli a magyar úszósport

2017. augusztus 1., kedd 15:26, frissítve: kedd 18:24

„Ki a pont-pont-pont az a Turi György?” Ilyen kérdésekkel találkozott az úszószövetségben a korábbi szövetségi kapitány.

„Számomra megdöbbentő, hogy egy nappal a vizes világbajnokság után egyesek egyéni sérelmeik után pitiáner bosszút forralnak” – fogalmazott keddi, vizes vb-t értékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Úszó Szövetség élén változást kívánó sportági legendák minapi kezdeményezésére Bienerth Gusztáv elnök.

A Bienerth távozását kívánók közül elsőként Hargitay András háromszoros világbajnok úszót, volt szövetségi kapitányt értük el telefonon, aki így reagált az elnök szavaira:

„Mindenkire jellemző, hogy hogyan fogalmaz meg bizonyos válaszokat. Ha valaki így fogalmaz a magyar válogatott kiválóságairól, abból sok mindent le lehet szűrni.”

Hargitay szerint példátlan, hogy ilyen szavak hangoztak el a magyar úszósport vezetője szájából.

Szerinte ha valaki Gyárfás Tamás elnöklése kapcsán autokrata rendszerről és terrorról értekezett, annak látnia kell, hogy ezek a fogalmak éppen most teljesednek ki az úszósportban, amit alátámaszt az is, amilyen módon az elnökség átalakult, vagyis ahogyan az úszósporton kívüli alkalmazottakat Bienerth behozta az úszószövetségbe.

„»Ki a pont-pont-pont az a Vermes Albán vagy Turi György?« Darnyi Tamásról pedig: »A kedves nevét szabad lesz?« Ilyen kérdések hangoztak el az úszószövetségben az elmúlt hónapokban. Nem ehhez szoktunk hozzá, nem ezt érdemli a magyar úszósport” – értékelte a helyzetet kiábrándultan Hargitay András.