Újabb százmilliók a vizes vb utókommunikációjára

MN

2017. augusztus 8., kedd 18:00, frissítve: szerda 07:10

Ha az ember jóindulatú, akkor is csak azt mondhatja, „nem sikerült jól kiszámolni” a nemrég zárult magyarországi vizes világbajnoksággal összefüggő kommunikációs költségeket. Mint a Menedzsment Fórum szaklap kiszúrta, amellett, hogy folyamatosan jelennek meg újabbnál újabb költségnövekedéssel járó szerződésmódosítások, újak is köttetnek.

Az Mfor.hu a közbeszerzési hatóság oldalán bukkant rá arra a dokumentumra, mely szerint az egész rendezvény – vébé és veteránvébé – utókommunikációjára még rengeteg pénzt el kell (lehet) költeni. A tájékoztató szerint a Rogán Antalhoz tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal augusztusban fog szerződést kötni a vébé „filmgyártási feladatainak ellátására”. Erre a célra nettó 230 millió forint áll majd rendelkezésre, és ezt a munkát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter barátjának, Kuna Tibornak a cégei végezhetik majd el a Sprint Nyomdaipari Kft. segítségével.

Önmagában az, hogy ezt a feladatot a Trinity International Communications Kft., a Young & Partners Kft. és a Sprint Nyomdaipari Kft. alkotta trió végezheti el, nem lehet meglepetés, hiszen a vébével kapcsolatos tájékoztatási feladatokat is ezek a társaságok látták el, nettó 3 milliárd forintért.