100 női gyorson Kozma Dominik és Bohus Richárd

Bucsy Levente

Bucsy Levente

2017. július 17., hétfő 07:03, frissítve: hétfő 08:14

Tuti magyar arany-ezüstöt ígér, ha igaz, amiről a budapesti vizes világbajnokság magyar nyelvű honlapja tájékoztat.

Hogy azt mondja: azok után, hogy július 27-én délelőtt Verrasztó Evelyn és Gyurinovics Fanni nekidurálja magát, hogy középdöntőbe, majd délután a másnapi döntőbe verekedje magát, említett hölgyeknek azzal kell szembesülni, hogy nem maguknak, hanem Kozma Dominiknek és Bohus Richárdnak kaparhatják ki a gesztenyét. Ugyanis a 28-ai döntős program a 100 női gyors fináléjával indul, ebben pedig provizórikusan – még egyszer: a vizes vb magyar nyelvű honlapjának tájékoztatása szerint – Kozma Dominik és Bohus Richárd szerepel.

 
A baki
 

 

Mielőtt felocsúdnánk, hogy milyen egy vicces baki ez a rendezés részéről, egy pillanatra vegyük komolyan a tréfát!

A jelenlegi női világranglista-vezető idő 100 gyorson a svéd Sarah Sjöströmé, az 52,08-as idő pedig csak két századdal marad el az ausztrál Kate Campbell tavalyi világcsúcsától. Ezzel szemben Kozma idei legjobbja 48,68 a távon, Bohusé pedig 49,47, az idei debreceni országos bajnokságon úszták áprilisban. Méltán hihetjük, hogy ha csak csúcsforma közelében vannak a világbajnokság idején, és nem is ugranak ki a rajtnál, könnyen hozhatnák az arany-ezüstöt – a női 100 méteres gyorsúszásban.

Kár ezért a bakiért, de persze valószínűleg Evelyn és Fanni is jót röhögnek a hibán, és csak csendben jegyezzük meg, lehet, hogy a még junior korú Németh Nándort kellett volna indítanunk a versenyen, ő ugyanis 48,64-et is tudott már idén, ami bizony felnőtt országos csúcs. Szakálla, bajsza nincs, a többi meg dressz kérdése.

Fiúk, lányok, hajrá!