Hosszú Katinkáékhoz indul a FINA-busz?

2017. augusztus 1., kedd 15:45, frissítve: kedd 16:11

A népligeti buszpályaudvaron áthaladva pillantottam meg, hogy az egyik kocsiálláson megtalálható azon fehér FINA-buszok egyike, amelyek az elmúlt bő két hétben a versenyzőket, a sportvezetőket és az újságírókat szállították a világbajnokság különböző helyszíneire. Ezen még nem lepődtem meg, az úti célon annál inkább: Bajára tart a járat – köztudottan ebből a Duna-parti városból származik Hosszú Katinka. Miként hétéves korából ez az aranyos videó is: 

Hogy mit kereshet ez a busz Baján? Első körben arra tippelnék, hogy FINA-vezetők zarándokolnak a Duna Aréna után Hosszú Katinka gyerekkorának állomásaihoz, hogy leróják tiszteletüket. De az is lehet, hogy rivális úszóedzők akarják megtudni az Iron Lady titkát édesapjától, a korábbi kiváló kosárlabdázótól, Hosszú Istvántól. Az újságírók a nagypapához, az immár hétszeres világbajnok első edzőjéhez tarthatnak. Netán aláírásgyűjtőknek, szelfivadászoknak szerveztek különbuszt, bár nekik üzenjük: ne hagyják megtéveszteni magukat, Katinka már Moszkvában van a vb után kezdődő világkupa miatt.

A legvalószínűbb persze az, hogy még nem festették át a buszokat, de már bevetették őket Volán-járatként. Ezzel amúgy semmi baj nincsen, használja csak a nép a vb „elkényeztetettjeinek” szánt légkondis járműveket, főleg ha ilyen mókás véletlenek is születnek belőle. (Más kérdés, hogy a Budapest 2024-es villamosok pillanatok alatt eltűntek az év elején.)