Water Liliék legyőzték Jakabos Zsut

2017. július 29., szombat 07:58

A péntek esti úszódöntők után ismét felfigyeltem arra, hogy már sokadszorra hosszú sor áll… nem a vécénél, nem is a büfénél, hanem a Duna Aréna lábánál lévő emléktárgy-boltnál. Azon hüledezve, hogy milyen sebességgel és mennyiségben kerülnek a szatyrokba a kabalafigurák és más logózott termékek, hirtelen ötlettől vezérelve egy ötperces statisztikát végeztem, gondosan felírva, hogy ezalatt mi fogyott.

Utcahosszal nyert a két vízililiomra emlékeztető kabalafigura, egészen pontosan a kék Water Laliból kilencet, a rózsaszín Water Liliből ötöt adtak el, a futottak még kategóriába sorolhatunk két műanyag labdát, két szilikon karkötőt, egy mini vízilabdát, egy párnát, egy kulacsot – és három perc elteltével egy anyuka végre vett valamit, ami igazán „értelmes” is lehet az Arénában látottakból kifolyólag: két úszószemüveget.

Na most tekintve, hogy Lili és Lali darabonként 4990 forintot kóstál, talán kijelenthető, hogy ez az év biznisze, de hogy hétvégén a hungaroringi Ferrari-zászló-árusok nem fognak jobban járni, abban egészen biztos vagyok. Egyébként kiszámoltam: ha eladnak belőle 8 millió 617 ezer 234 és fél darabot, visszajön a Duna Aréna költsége... (Igaz, az anyagárral nem kalkuláltam.)

Akad, aki kislányának, más szuvenírként vásárolja, és nemcsak a kisgyerekek körében népszerű. Ráadásul van, akit csak a várakozás tántorít el. „Be kell állni a hosszú sorba, soha az életben nem kerülünk sorra” – hallottam egy középkorú nőtől.

 

Ám a legszebb az volt, amikor a boltként funkcionáló konténer mellett elhaladt a vb-n is szereplő úszónk, Jakabos Zsuzsanna, akit egy amerikai lap 2012-ben a legszebb olimpiai versenyzőnek kiáltott ki. Többen azonnal felismerték, készült néhány szelfi, páran aláírást is kértek, de a Lili és Lali miatt sorban állók ott nem hagyták volna pozíciójukat…

A „Water-testvérekből” látszólag végtelen van, kíváncsi lennék, ki gondolta volna, hogy úgy fogják vinni, mint a cukrot. Pedig elég melyről indult a történet, végtére is az elkaszált elnevezés, Water Willy Gyárfás Tamás elnöki tisztségébe került. Persze, mint tudjuk, a negatív reklám is reklám...