A Magyar Péter-féle tüntetésen felszólaló polgármester már másfelé kacsingat

Egyesületének korábbi közösségi platformjai eltűntek.

Forrás: Mandiner2024. 04. 28. 10:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értetlenül állnak a a szigetszentmiklósiak a tény előtt, hogy a legutóbb Magyar Péter színpadán beszédet mondó, nagypolitikába vágyó ellenzéki polgármesterük, Nagy János ezúttal már egy másik település felé kacsingat – írta a Mandiner.

A városvezető előszeretettel hangoztatta, hogy elsősorban a helyiek érdekeiért küzd. Lokálpatriotizmusán azonban több csorba is esett az elmúlt években.

Nagy János a szivárványkoalíció (DK–Momentum–Jobbik–MSZP–LMP–Mindenki Magyarországa Mozgalom) támogatásával tudta átvenni a stafétát a kormánypártoktól; de a Pest vármegyei település lakosai az elsők között tapasztalhatták meg, milyen az, amikor egymásnak esnek ezek a pártok. 

Majd 2021-ben következett az ellenzéki előválasztásnak nevezett procedúra, a város első embere már ekkor is ambiciózus volt politikai karrierjét tekintve, így hamar meggyűlt a baja a Gyurcsány-párti kihívójával, Jószai Teodórával.

Nagy a DK-s konfliktusát fel is vitte a Kossuth téri színpadra, ahol volt szövetségesét, alpolgármesterét támadta; mire Jószai Attila közölte: a polgármester „ország, világ előtt hazudott Magyar Péter színpadján”.

– írta a lap.

 

Más színekben

2019-ben alakult meg A Mi Városunk Mindenki Városa Közéleti Egyesület (rövidített neve: Amivárosunk.hu Egyesület), amely szigetszentmiklósi érdekeltségű volt és sokáig segítette Nagy Jánost – mutatott rá a lap.

A szervezet beszámolói tiszták, a mozgalom képviselője a polgármester. Vagyis csak volt, mert a Bíróság.hu oldalán az látható, hogy megbízásának időpontja 2022. május 8-án lejárt. Azonban Nagy, mikor bejelentette indulását, illetve elkezdte bemutatni képviselőjelöltjeit, még Amivárosunk.hu Egyesületre hivatkozott. Március 13-án, tizenhatodikán, 18-án így tett. 

Majd jött március 23-a, és a szigetszentmiklósi polgármester közölte: egy fóti székhelyű, a 2151–Egységben a Városért Egyesület (rövidített neve: Egységben a Városért) támogatásával méretteti meg magát.

Mint írta, „jelöltjeinkkel úgy döntöttünk, részesei leszünk egy vármegyei összefogásnak, hogy minél több helyen, erőt, egységet mutatva, civileket juttassunk ne csak a helyi, hanem a vármegyei önkormányzatba is. (…) Ezért döntöttünk úgy jelöltjeinkkel, hogy egymást támogatva, az Egységben a Városért színeiben indulunk az önkormányzati választáson, a Mintakezek Egyesületet pedig a vármegyei választáson segítjük” – emlékeztetett a Mandiner.

Nagy János és az önkormányzati képviselőjelöltjei ezt követően már fóti Szeplőtelen Fogantatás templom képével, Fót irányítószámával a háttérben (ezek szerepelnek értelemszerűen a fóti székhelyű Egységben a Városért Egyesület lógóján) kampányolnak, gyűjtik az aláírást, szövetségben állva egy péceli érdekvédelmi szervezettel.

Sokan nem értik, miért lépett így Szigetszentmiklós első embere. Ahogy azt sem, hova tűnt Nagy János „lokálpatrióta” tömörülése. Cikkünk írásakor Amivárosunk.hu Egyesület honlapja elérhetetlen volt, annak több ezer követővel bíró Facebook-oldala pedig március vége óta nem frissült.

Képernyőkép: Mandiner

És az inaktív közösségi oldal:

Képernyőkép: Mandiner

 

Borítókép: Nagy János korábbi kampánya (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.