Kiadták a figyelmeztetést, már tudni lehet, ma még hol szakad le az ég

Öt megyében biztosan beázik az emberek cipője, de összegyűjtöttük az összes figyelmeztetést a hosszú hétvégére.

Forrás: Hungaromet2024. 05. 17. 16:08
Színes zivatarfelhõk Nagykanizsa felett. Fotó: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem éppen festői a látvány, ha éppen a Hungaromet oldalát böngészi a gyanútlan internetező péntek délután. Ott ugyanis különböző kellemetlen időjárási jelenségekre hívják fel a köz figyelmét. Az egyik ilyen, hogy figyelmeztető előrejelzést adtak ki tíz megyére felhőszakadás miatt, amely tulajdonképpen kettészeli az országot. 

Ezek a vármegyék: Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megye, de meg is mutatjuk őket. 

Fotó: met.hu

És ez még semmi. Tizenhét vármegyében ugyanis zivatar miatt figyelmeztetnek, nem is akárhogyan. Győr-Moson-Sopron, Komárom, Pest, Fejér, és Bács-Kiskun megyékben másodfokú figyelmeztetés van érvényben, ezeken a területen jobb, ha kéznél tartja a gumicsizmát, mert szinte garantált, hogy be fog ázni a cipője. 

Elsőfokú figyelmeztetésre Vas, Veszprém, Tolna, Baranya, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun, Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés megyékben kell számítani, de az egész lényege mindössze annyi, hogy 

nagyon úgy néz ki, hogy ma csak Zala és Somogy megyében nem fog esni az eső. 

Met.hu

Szombaton már valamivel jobb lesz a helyzet, de ne nagyon reménykedjen, az ország felére holnapra is van érvényes figyelmeztetés, igaz, ezek nem vetítenek előre komolyabb tragédiát. A Hungaromet előrejelzése szerint ezúttal az ország keleti oldalán, nyolc megyében csaphatnak le zivatarok, ezek, Nógrád, Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben. 

Met.hu

Vasárnap valamivel kegyesebb lesz az időjárás, de az ország keleti részén élőknek nem feltétlenül az időjárás hozza el a boldogságot. Hét vármegyére ugyanis szintén zivatarok miatt adtak ki riasztást, ezek: Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. 

Bár vasárnap fellélegzik az ország nyugati fele, pünkösdhétfőn nem lesz hatalmas az öröm, ugyanis az ország egészére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt, mutatjuk is a vizuális típusok kedvéért, hogy sárgába öltözik az egész ország. 

Met.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.