Migránspárti genderaktivistát indítottak Magyar Péterék a VII. kerületben, majd kihátráltak mögüle

Az már biztos, hogy a David Pressmannel rendszeres kapcsolatot tartó aktivista a Tisza Párt nélkül indul a választáson.

Forrás: Metropol, Index2024. 05. 03. 17:10
null
Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressmannel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista, Lajos Béla lesz a polgármesterjelöltje a VII. kerületben. A Tisza Párt jelöltje május 2-án vette fel az induláshoz szükséges ajánlóíveket. Egy nappal később azonban már úgy néz ki, hogy Magyar Péterék kihátráltak mögüle.

Lajos Béla a VII. kerületi LMBTQ-egyesület, a Színes Erzsébetváros elnöke. Az ő tevékenységét több alkalommal is támogatásáról biztosította David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete. Nézeteik ugyanis szinte teljesen átfedik egymást – emlékeztetett a Metropol

Lajos Béla nagyon aktív a közösségi oldalakon, ahol harciasan követeli, hogy a migránsok szabadon és minél nagyobb számban – felső határ nélkül –jöhessenek be Magyarországra. Legalább ilyen hangosan követeli a szélsőséges genderideológiával kapcsolatos szokásos téziseket, kiskorúak LMBTQ-propagandájától a nemváltásig.

– hangsúlyozták. 

 

Öt nap alatt átállt

Lajos Béla tavaly decemberben először azt közölte, hogy önálló polgármesterjelöltként indul el Erzsébetvárosban a magát „progresszívnek és liberálisnak” mondó Színes Erzsébetváros nevű civil szervezet jelöltjeként. Ezután nyilvántartásba vették, aztán öt nappal később úgy döntött, hogy inkább visszalép, átáll Magyar Péterhez, mert nála jobban biztosítva látja az általa képviselt értékek, azaz a migráció melletti kiállás és a genderideológia képviseletét – írja a portál. 

 

Magyar Péterék kihátrálhattak mögüle?

Az Index több forrásból is úgy értesült, hogy a Tisza Párt kihátrált Lajos Béla mögül. 

Ezt erősíti a Színes Erzsébetváros közösségi oldalán nemrég megjelent bejegyzés is:

Az elmúlt napokban fontos állomáshoz értünk. A Magyar Péter vezette Tisza Párttal közösen kezdtünk tervezni az elkövetkező hetekre. A folyamat során láttuk azt, hogy közösen erősebbek lehetünk, de azt is láttuk, hogy Erzsébetvárosban a Színes Erzsébetváros közössége nagyon erős civil identitással rendelkezik, ezért közösen azt érezzük és úgy látjuk, hogy a Színes Erzsébetváros június 9-én és az azt követő időszakban is önállóan kell kiálljon és dolgozzon azért, hogy Erzsébetváros fejlődő, élhető, zöld, a lakók igényeire odafigyelő kerület legyen. Ennek érdekében a mai nappal megerősítem önálló indulásunkat az önkormányzati választásokon

– írták.

Azt is bejelentették, hogy a Színes Erzsébetváros önálló polgármesterjelölttel és mind a tíz egyéni körzetben civil jelöltekkel méreti meg magát, a szervezet polgármesterjelöltje Lajos Béla.

Borítókép: Lajos Béla (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.