Motorosok mentették meg a magatehetetlenre vert nőt Vizsolynál

Nekik köszönheti az életét.

Forrás: Miskolci Törvényszék2024. 05. 10. 15:38
motor,motoros,túra,motortúra
illusztráció Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki értékeinek megszerzése érdekében súlyosan bántalmazott egy nőt.

Eddig azt lehet tudni a nyomozás alapján, hogy május 4-én délután öt óra körül a gyanúsított a Vizsoly és Novajidrány közötti közút melletti bokros területen bántalmazta a nőt, hogy ellopja a táskáját a benne lévő készpénzzel és mobiltelefonjával együtt.  

A nő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, egy túramotoros társaság talált rá magatehetetlen állapotban.

Úgy sejtik, hogy az elkövető meg is akarhatta ölni a nőt. Ha ezt sikerül bizonyítani, megállapíthatják a nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete bűntettet is. 

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény miatt várható büntetés mértékére tekintettel, amely akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet nem ellensúlyoznak a gyanúsított személyi körülményei. Tartani kell továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával vagy bizonyítási eszközök eltüntetésével a bizonyítást veszélyeztetné, valamint előéletére tekintettel a bűnismétlés veszélye is reális.

Mindezek alapján a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását. A végzés végleges.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.