Rasszistázással vágott vissza a georgiai kerületi ügyész

Fani Willis georgai kerületi ügyész, aki a választási befolyásolással kapcsolatos ügyet indította Donald Trump ellen, azt állítja, hogy az általa kinevezett vezető ügyésszel folytatott helytelen kapcsolatáról szóló vádak a bőrszíne miatt érték.

Forrás: Fox News, Breitbart, The Guardian2024. 01. 15. 7:18
TRUMP, Donald
Sioux Center, 2024. január 6. A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdõ Donald Trump volt amerikai elnök kampánygyûlésen beszél az Iowa állambeli Sioux Centerben 2024. január 5-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 õszén esedékes. MTI/AP/Charlie Neibergall Fotó: Charlie Neibergall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csupán a bőrszíne miatt támadják – állította Fani Willis georgiai kerületi ügyész, amikor vasárap először szólalt meg az őt ért vádakról. Willis ellen Donald Trump volt amerikai elnök egyik vádlott-társa nemrég beadványt nyújtott be, amelyben azzal vádolja a kerületi ügyészt, hogy helytelen kapcsolata van az általa az ügyben vezető ügyésszé kinevezett kollégájával, aki ráadásul házas. Legalábbis egyelőre, hiszen folyik a válópere, amelyben Willist is beidézték tanúskodni.

Willis és Wade anyagilag is hasznot húzott a Trump elleni perből, hiszen a Fulton megyei nyilvántartás szerint Wade-nek 2022 januárja óta közel 654 ezer dollárt fizettek ki jogi költségekre. Ezt az összeget a kerületi ügyész, vagyis ebben az esetben Willis engedélyezte – mutat rá a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Willist és Wade-et azonban más vádak is érték. A napokban előkerült bizonyítékok szerint a Trump elleni ügy megindítása előtt Wade legalább kétszer egyeztetett fehér házi tanácsadókkal, Willis pedig ötórás megbeszélést folytatott Kamala Harris alelnökkel, és feltehetően a Capitolium ostromát vizsgáló demokrata képviselőházi bizottsággal is összejátszott − írta meg a Breitbart amerikai hírportál.

Mindez pedig felveti annak gyanúját, hogy a Trump elleni vádemelést a Fehér Ház rendelhette meg, hogy besározza Donald Trumpot, aki Joe Biden legveszélyesebb ellenfele lehet az idei elnökválasztás során.

Donald Trump szerint a fejlemények bizonyítják, hogy az ellene indított eljárás nem tisztességes, és az ügyet ejteni kellene − írja a Fox News.

Ez törvénytelen. Amit Willis tett, az illegális

− vélekedett a volt elnök.

 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Charlie Neibergall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.