Az ukránok oroszországi lakóépületek ellen indítottak támadást

Az ukrán fegyveres erők Belgorod elleni támadásában legalább hét felnőtt és egy gyermek sérült meg. Lakóházakat és autókat is eltaláltak.

Forrás: Ria.ru2024. 05. 09. 7:51
A Vjacseszlav Gladkov Belgorod területi kormányzó Telegram-csatornáján megosztott képen megrongálódott lakóház látható Belgorodban 2024. március 16-án, miután ukrán tüzérségi támadás érte a várost. Forrás: MTI/EPA/Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán fegyveres erők az oroszországi Belgorodot támadták az éjszaka. Az első információk szerint hét felnőtt és egy gyermek megsérült, valamint lakóházakat és autókat rongáltak meg,  jelentette Vjacseszlav Gladkov regionális kormányzó a Telegram csatornáján. 

Belgorod városát és a régiót az ukrán fegyveres erők légitámadása érte. Lakóházakat és autókat vettek célba. Az előzetes információk szerint nyolcan sérültek meg: hét felnőtt és egy gyermek. Négy embert a belgorodi 2-es számú mentőcsapat a városba szállított, ahol minden szükséges segítséget megkapnak. További három sérültnek nyújtottak helyszíni orvosi segítséget, de ők megtagadták a kórházba szállítást

– írta a Telegramon. 

A régióban a támadás következtében 19 lakóház 34 lakásában és egy magánházban történt pusztítás, 37 járműben tettek kárt az ukránok. 

Borítókép: A Vjacseszlav Gladkov Belgorod területi kormányzó Telegram-csatornáján megosztott képen megrongálódott lakóház látható Belgorodban 2024. március 16-án, miután ukrán tüzérségi támadás érte a várost (Fotó: MTI/EPA/Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.