Nyíltan kimondták: a korrupt ukrán maffiaállam csúnyán átverte a Nyugatot

Boris Johnson egykori brit miniszterelnök volt tanácsadója kendőzetlen őszinteséggel beszélt a helyzetről.

Forrás: Mandiner2024. 05. 10. 20:19
Dominic Cummings, Boris Johnson volt brit miniszterelnök egykori tanácsadója (Fotó: AFP/Adrian DENNIS)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Boris Johnson volt főtanácsadója, Dominic Cummings csütörtökön szitkozódva támadta az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatást – számolt be a Politico című lap, amelyre a Mandiner hívta fel a figyelmet. Egy interjúban Cummings kijelentette, hogy a Nyugatnak nem kellett volna belemennie ebbe az egész helyzetbe, és azt állította, hogy az Oroszország elleni szankciók nagyobb hatással voltak az európai politikára, mint Moszkvára. A volt tanácsadó megrovóan nyilatkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről és a második világháborús összehasonlításáról. – Ez nem az 1940-es év megismétlődése, ahol Zelenszkij az esélytelenebb Churchill – mondta.

Ez az egész ukrán korrupt maffiaállam lényegében mindannyiunkat átvert, és ennek következtében mindannyian ráfázunk. Most is átejtenek minket, igaz?

– tette fel a kérdést. Egy későbbi tweetben Cummings „patyomkin” vezetőnek bélyegezte Zelenszkijt, ugyanakkor tagadta, hogy „tökfilkónak” nevezte volna. Azzal érvelt, hogy a háború csak erősítené az Oroszország és Kína közötti kapcsolatot, mondván, hogy a nyugati nemzetek „a világ legnagyobb termelőhatalmával való szövetségre kényszerítették”.

Cummings régóta kritikusan viszonyul Ukrajna támogatásához, és ez az álláspontja éles ellentétbe hozza őt régi főnökével, Johnsonnal, aki Zelenszkij és Ukrajna háborús erőfeszítéseinek hangos támogatója. A lapnak azt mondta, hogy a Nyugat nem, küldött Vlagyimir Putyin orosz elnöknek olyan érdemi jelzést, amely visszatartaná attól, hogy egy újabb országot támadjon meg.

Milyen leckét adtunk neki? A lecke, amit Putyinnak tanítottunk, az az, hogy egy rakás bohóc vagyunk

– állította Cummings.

Borítókép: Dominic Cummings, Boris Johnson volt brit miniszterelnök egykori tanácsadója (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.