Robert Fico eszméleténél van és kommunikál – jelentette ki a szlovák megválasztott elnök

Eszméleténél van és képes kommunikálni Robert Fico szlovák miniszterelnök, erre utalt Peter Pellegrini megválasztott szlovák elnök egy sajtótájékoztatón, miután meglátogatta a kormányfőt a besztercebányai kórházban.

2024. 05. 16. 15:39
Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Peter Pellegrini megválasztott szlovák köztársasági elnök meglátogatta Robert Fico miniszterelnököt a besztercebányai kórházban, miután egy szélsőjobboldali író tegnap többször is meglőtte a kormányfőt Nyitrabányán. Robet Fico állapotát azóta stabilizálták az orvosok, akik hosszú órákon át küzdöttek a kormányfő életéért. A merénylőt azonnal elfogták.

Nehéz napok állnak még Robert Fico miniszterelnök előtt, kritikus az állapota, de stabil

– jelentette ki Pellegrini a látogatás után. A megválasztott szlovák elnök elmondta, hogy néhány percet beszélhetett a miniszterelnökkel.

Pellegrini elmondta, hogy Fico nagyon kimerült, de állja a sarat, ahogyan a kormánykoalíció is. Amíg fel nem épül, addig az egyik helyettes miniszterelnök veszi át a feladatokat. Igyekeznek az eddigiek szerint folytatni a munkát – tette hozzá. Úgy vélte, a következő napok egyik nagy feladata az, hogy a társadalom megnyugodjon, az összes párt ezzel foglalkozik jelenleg. 

Remélem hogy a szomszédaink és szövetségeink mellettünk állnak

– jelentette ki a megválasztott elnök, majd megköszönte a szomszédos országoknak a titkosszolgálati felajánlásokat.

Pellegrini arról is beszélt, hogy az európai politikusoknak is el kell gondolkodniuk azon, hogyan tudják elkerülni az ilyen helyzeteket. Kiemelte, hogy politikai szempontból nem csak Szlovákiában tűnik nagyon drámainak a helyzet.

Borítókép: Peter Pellegrini megválasztott szlovák köztársasági elnök Besztercebányán (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.