Szombaton hallgatják ki Juraj Cintulát, aki a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletet elkövette szerdán

A szökés veszélye miatt a főügyész a 71 éves Cintula előzetes letartóztatását kéri.

Forrás: vg.hu2024. 05. 18. 12:56
Testőrök menekítik a meglőtt szlovák miniszterelnököt
Testőrök menekítik a meglőtt szlovák miniszterelnököt Fotó: RTVS / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken ismét meg kellett műteni Robert Fico szlovák miniszterelnököt. A vg.hu információja szerint a merényletet elkövető Juraj Cintulát ma hallgatják ki. A szökés veszélye miatt a főügyész a 71 éves Cintula előzetes letartóztatását kéri. 

Mint ismert, Robert Fico szlovák miniszterelnökre szerda délután lőttek rá Nyirtabányán a kormányülés után. A merénylő több lövést is leadott, a kormányfőt azonnal kórházba szállították, ahol meg is műtötték. 

Juraj Cintula rendszeresen bírálta Fico háborúellenes politikáját, részt vett háborúpárti és Fico-ellenes tüntetéseken is, és arról beszélt egy videóban is, hogy ez motiválta őt tette elkövetésében is. A következő felvételen jól hallhatóan fejezi ki véleményét: 

Árulók, kollaboránsok, éljen Ukrajna!

Borítókép: testőrök menekítik a meglőtt szlovák miniszterelnököt (Fotó: RTVS / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.