A Celine Dion és Andrea Bocelli hangján egyszerre éneklő fiatalember Budapestre érkezik

Marcelito Pomoyt édesanyja elhagyta, börtönben nevelkedett, később dolgozott csirkefarmon, bútorboltban és építkezésen, de volt utcai büfés is. Majd jelentkezett a Pilipinas Got Talentbe, amit megnyert Céline Dion és Andrea Bocelli közös dalával, a The Prayerrel. A közönséget és a zsűrit is lenyűgözte, hogy a dalt egyedül adta elő, két hangon, tökéletesen. Marcelito Pomoy hamarosan a magyar közönség előtt lép fel olyan világslágerekkel, mint a Titanic filmből ismert My heart will go on, a Beauty and the Beast, a The Prayer vagy a Time to say good by.

2024. 05. 09. 17:00
Marcelito Pomoy
Marcelito Pomoy hamarosan a magyar közönség előtt lép világslágerekkel. Forrás: Koncert Promo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 24-én Budapesten, a Tüskecsarnokban látható Ultimate Show sztárvendégeként hallhatjuk Marcelito Pomoyt, egy Fülöp-szigeteki énekest, aki a mélyszegénységből küzdötte fel magát a rivaldafénybe, szerénységével és egyedi énektudásával elvarázsolva a szakmát és a közönséget egyaránt. Ma már milliós követőbázisa van, Andrea Bocelli zenei producere vette a szárnyai alá a következő albumainak elkészítését. Hazai vonatkozású információ, hogy egy magyar üzletember menedzseli karrierjét. Marcelito Pomoy nemrég Magyarországon járt és mesélt életéről.
 

Marcelito Pomoy
A fiatal tehetségből ünnepelt sztár lett. Forrás: Facebook

– Amikor kétéves voltam, apámat hamis vádak alapján letartóztatták gyújtogatásért, anyám pedig elhagyott minket – kezdte élettörténetét Marcelito. – Felügyelet nélkül maradtunk, és a börtönben kötöttünk ki apámmal, ahol a többi rabbal megosztott ételből éltünk. Amikor apám megbetegedett, egy helyi rendőr fogadott be minket az otthonába – emlékezett rá az énekes. Miután megtudta apja bebörtönzésének valós okát, a felkutatására indult, de nem járt sikerrel. 

Közben különböző munkákat vállalt a túlélés érdekében, dolgozott bádogosként, tekepályán, és az utcán árult egy helyi ételspecialitást, a balutot. 

– 16 éves voltam és balutot árultam, amikor egy törzsvásárló felismert, és mesélt a családomról. Elvittek az apámhoz, és nagyon izgatott voltam, hogy újra láthatom. Sírt, amikor találkoztunk – mesélte Pomoy. Mostohaanyjával azonban nem jöttek ki egymással, így Marcelito – egy illegális toborzó segítségéve l– Manilába költözött. – Üres pálinkásüvegeket mostam, de dolgoztam bútorboltban, baromfi- és sertésfarmokon, valamint építkezéseken. A baromfifarmon kezdtem el női hangon énekelni, miközben a csirkeólat permeteztem – emlékezett vissza a ma már világsztár énekes.
Karrierjéről elmondta: – Elindultam egy tehetségkutatón, de ott nem jártam sikerrel, viszont nem adtam fel, és a Pilipinas Got Talent második évadát sikerült megnyernem – idézte fel az eseményeket. 

– A Céline Dion és Andrea Bocelli által híressé tett The Prayert adtam elő, és a közönség a zsűritagokkal együtt állva tapsolt. Ez volt az első alkalom az életemben, hogy az összes családtagomat együtt láttam – mesélte Pomoy.

2018 szeptemberében a Wish 107.5 rádióállomáson lépett fel, erre figyelt fel Ellen DeGeneres, a híres amerikai műsorvezető, aki meghívta a TheEllenShow-ba, és ezzel kapott immár nemzetközi figyelmet. Később az America’s Got Talent The Champions versenyében is részt vett, ahol a negyedik helyig jutott.

A Covid egy időre megtörte a karrierje lendületét, azonban a világjárvány után rendszeresen fellépett a világ minden táján, Amerikától Ázsiáig és a Közel-Keletig. – 2023-ban megkeresett a BRICS Entertainment menedzsment és booking cég, amellyel teljes körű menedzsmentszerződést kötöttem. Horváth Roland, a cég tulajdonosa hatalmas potenciált lát a tehetségemben, és már dolgozott együtt Andrea Bocellivel néhány projektben, így sikerült három albumra szóló szerződést kötnöm Pierpaolo Guerrinivel, Bocelli producerével. Az első album 2024-ben jelenik meg – jelentette ki örömmel az énekes.

Hamarosan tehát hazai színpadon lép fel Marcelito Pomoy, az Ultimate Show-n. A látványos előadás alaphangulatát a magyar néptánc hagyományainak őserejét akrobatikus elemekkel vegyítő Urban Verbunk adja meg.

A csapat az általuk képviselt progresszív, a világon egyedülálló, tánctechnikai bravúrokkal bővelkedő néptáncstílust elegyíti mozgalmas és látványos színpadképpel. Az előadás vendége lesz Petar Markoski hegedűművész, aki generációkon átívelő klasszikus, pop- és rockfeldolgozásaival lopta be magát a közönség szívébe, legyen szó Frank Sinatra, Elvis Presley vagy Ed Sheeran dalairól. Szintén az est vendége lesz Elina Nechayeva opera-énekesnő, aki Észtországot képviselte a Lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon. 

További információk a Koncert Promo oldalán érhetők el.

 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.