„Nem érdekel ez a sz…r” – megint áll a bál a Bayern Münchennél

A Bayern München tiszteletbeli elnöke (egyebekben mindenhatója), Uli Hoeness nyíltan támadta Thomas Tuchel vezetőedzőt, aki az idény végén amúgy is távozik, így szabadon vissza is szólhatott. Az újabb müncheni belviszályról Thomas Müller is kérdést kapott a Bayern legutóbbi meccse után, a klublegenda pedig új szintre emelte a vélemény-nem-nyilvánítást.

2024. 04. 28. 11:43
TUCHEL, Thomas
Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője újabb kritikát kapott. Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thomas Tuchel vezetőedző idény végi távozását már februárban bejelentette a Bayern München, azóta pedig áldatlan állapotok vannak a bajor klubnál, hiszen miközben a Bundesliga trónját tizenegy idény után elvesztő csapat a Real Madrid elleni elődöntőre készül a Bajnokok Ligájában, repkednek a nevek, hogy ki léphet Tuchel örökébe. És akkor még Uli Hoeness is beleszállt az edzőbe.

DE LIGT, Matthijs; UPAMECANO, Dayot; MÜLLER, Thomas
Thomas Müllernek már elege van a Bayern München körül zajló balhékból. Fotó: MTI/EPA/Christopher Neundorf

A klub tiszteletbeli elnöke, aki a háttérből még mindig mozgatja a szálakat, azért kritizálta Tuchelt, mert szerinte képtelen fejleszteni a fiatal tehetségeket, és inkább folyton új igazolásokat akar. Ahelyett, hogy dolgozna a meglévő játékosokon, a keretet megváltoztatását követeli.

Hoeness kritikájára reagált Tuchel: – Ez egy komoly támadás ellenem edzőként. Ha valamit bizonyítottunk az edzői stábommal az elmúlt tizenöt évben, akkor az éppen az, hogy a fiatalok, az akadémiáról érkezők mindig kaptak lehetőséget az edzéseken és a teljesítményük függvényében a pályán is. És nem mellesleg ezt most is bizonyítjuk. Nem értem ezt az egészet, teljesen alaptalan. Annyira messze van a valóságtól, hogy nem is reagálnék rá, ha nem Uli mondta volna. Az a tény, hogy a kritika épp a Real elleni meccs előtt érkezett, külön érdekes.

Tuchel a saját védelmében felhozhatná Aleksandar Pavlovic esetét is, aki ebben az idényben nála robbant be az utánpótlásból érkezve az első csapatba, a védekező középpályás pedig már a német felnőtt válogatottba is meghívót kapott.

reakciója mindent visz

Miután a Bayern München a Bundesliga legutóbbi fordulójában duplájával hazai pályán 2-1-re legyőzte az Eintracht Frankfurtot, a bajor csapat jelenlegi legnagyobb ikonja, Thomas Müller kapott kérdést a Hoeness–Tuchel nyilatkozatháborúról.

– Nálunk nem lesznek olyan hangok, amik megzavarhatnak minket – jelentette ki Müller. – Hogy egy korábbi klublegendát, Oliver Kahnt idézzek: „Nem érdekel ez a sz…r”.

Lassan a szurkolók is így lesznek a sok drámával, ami a Bayern München utóbbi egy évét keretezi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.