Itt a márciusi győzelmek eredménye, a magyar labdarúgó-válogatott tovább javított pozícióján – így állunk az Eb-ellenfelekhez képest

Egy helyet előrelépve már a 26. helyen áll a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb, csütörtökön kiadott világranglistáján. Európa-bajnoki csoportellenfeleink közül Németország és Svájc is előttünk van.

2024. 04. 04. 10:59
A magyar válogatott szereplése mostanában többször is örömre adott okot, ez meglátszik a FIFA világranglistáján is. Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti tizenegy márciusban két felkészülési mérkőzést játszott, előbb Törökországot verte meg 1-0-ra, majd Koszovót győzte le 2-0 arányban. A győzelmek eredményeképpen válogatottunk továbbra is őrzi 2022. november 17-e óta tartó veretlenségi sorozatát, amely immáron 14 meccset számlál.

Egyet előre

Az előző hónap végén elért sikereknek köszönhetően a FIFA legfrissebb rangsorában – egy pozíciót javítva – a 26. helyen áll a szövetségi kapitány által felkészített együttes. Közvetlenül előttünk Ausztria, mögöttünk Svédország áll. A ranglistát a világbajnok Argentína vezeti, megelőzve a vb-ezüstérmes franciákat és a belgákat. A mostani 26. hellyel közelítünk az eddigi legjobb eredményhez, amely a 18. hely volt 2016 áprilisában és májusában.

 

Csak a skótokat előzzük meg

Mint ismert, Magyarország a nyári, németországi rendezésű Európa-bajnokságon a házigazdával, Svájccal és Skóciával szerepel együtt az A csoportban. Leendő riválisaink közül a németek a 16., a svájciak a 19., a skótok pedig a 39. helyen állnak.

 

Júniusban lehet tovább javítani

Válogatottunk legközelebb június 4-én, Írország vendégeként vív barátságos mérkőzést, négy nappal később, június 8-án pedig Izraelt fogadja az Eb-felkészülés zárásaként. Ezt követi a kontinenstorna, ahol három meccse minimum lesz Marco Rossi csapatának.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.