Csapás a magyarok ellen is készülő német válogatottnak az Eb előtt

Sokba került a Bayern München és a német válogatott számára is a Real Madrid elleni szerdai kiesés a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Megsérült a meccsen Serge Gnabry, aki a bajor klub bejelentése szerint ebben a szezonban már nem léphet pályára. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a német válogatott támadó valószínűleg lemarad az Európa-bajnokságról, amelyen a házigazda németek a magyarok ellen is játszanak majd.

2024. 05. 10. 14:40
UEFA Champions League - Real Madrid vs Bayern Munich
Serge Gnabry megsérült a Real Madrid ellen, így a Bayern München német válogatott támadójának jó eséllyel ugrott az Európa-bajnoki részvétele. Fotó: EPA/JUANJO MARTIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botrányos körülmények között, nagy játékvezetői tévedés után esett ki a Bayern München szerdán a Real Madrid ellen a BL-elődöntőben, és a meccs 27. percében le kellett cserélni sérülés miatt Serge Gnabry-t. A játékos maga kérte a cserét, mert fájdalmat érzett, a Bayern pedig az orvosi diagnózis ismeretében pénteken közölte a hivatalos honlapján, hogy Gnabry ebben a szezonban már nem léphet pályára. A münchenieknek már csak két mérsékelten fontos bajnokijuk van hátra az idényből a Wolfsburg és a Hoffenheim ellen, a német válogatott számára viszont nagy csapás a hír az Eb előtt.

UEFA Champions League - Bayern Munich vs Real Madrid
Serge Gnabry lemaradhat az Európa-bajnokságról a sérülése miatt. Fotó: EPA/Anna Szilagyi

A 28 éves támadó combhajlítóizom-sérülést szenvedett, s bár a felépülése várható időpontját nem közölték, a bő egy hónap múlva kezdődő Eb-n nagy valószínűséggel nem lehet ott Julian Nagelsmann német válogatottjában, amely a második csoportmeccsét a magyarok ellen vívja majd június 19-én.

Jó formának örvendő Bayern-sztár maradhat le az Eb-ről

Gnabry az idény korábbi részében is sérüléssel bajlódott, de a tavasszal egész jó formába lendült, a legutóbbi öt Bundesliga-meccsén három gólt és két gólpasszt hozott össze. A válogatottban a sérülései miatt tavaly novemberben szerepelt legutóbb, de a mostanában nyújtott eredményes játékával vélhetően rászolgált volna Nagelsmann bizalmára, ott lehetett volna az Eb-keretben. Az újabb sérülése azonban megakadályozhatja ebben.

A német szövetségi kapitány a jövő héten hozza nyilvánosságra a Nationalelf bő keretét, a kontinensviadal házigazdája június 3-án Ukrajnával, június 7-én pedig Görögországgal játszik felkészülési mérkőzést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.