Klopp az utolsó meccse előtt elköszönt a Liverpool csapatától + videó

Jürgen Klopp ma az utolsó sajtótájékoztatóját tartotta meg úgy, hogy a Liverpool soros mérkőzése előtt beszélt, a német szakvezető ugyanis a szezon végén elköszön a Vörösöktől, vasárnap pedig jön a záróforduló a Premier League-ben. Klopp a játékosaitól már csütörtökön elköszönt egy grillpartin.

2024. 05. 17. 18:30
Jürgen Klopp élete legintenzívebb hetét éli most
Jürgen Klopp élete legintenzívebb hetét éli most Forrás: X/Liverpool FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League 38. fordulójában vasárnap minden mérkőzés 17 órakor kezdődik, és még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. Az éllovas, címvédő Manchester City azonban két ponttal többel rendelkezik, mint a második Arsenal, így a saját kezében van a sorsa, és hazai pályán játszik a kilencedik West Ham United ellen. A Liverpool harmadik helyét már kőbe vésték, Szoboszlai Dominikék meccsének a 13. Wolverhampton ellen már nincs tétje.

Jürgen Klopp és a Liverpool FC alkalmazottjai a közösen nyert trófeákkal Forrás: X/Liverpool FC

Így Jürgen Klopp mai sajtótájékoztatóján nem is a mérkőzés, hanem az ő búcsúja volt a középpontban.

– Ez életem legintenzívebb hete. Ez az utolsó mérkőzés, aztán jön nyaralás és jönnek a szokásos dolgok, de mégis minden más lesz. A játékosoktól már elköszöntem, tegnap megvolt a búcsúpartink, grillezéssel. A búcsúzás soha nem szép, de ha nem éreznék fájdalmat, ez azt jelentené, hogy nem volt jó az együtt töltött idő, és én nagyon jól éreztem magam – mondta el Jürgen Klopp, aki 2015-ben lett a Liverpool vezetőedzője.

 

Jürgen Klopp nosztalgiázott is a sajtótájékoztatón

A tréner nosztalgiázott is. A legnagyobb győzelmének a 2019-es BL-elődöntős visszavágót tartja, amit 4-0-ra nyertek meg a Barcelona ellen, az idegenbeli 3-0-s vereség után. (A döntő már „sima ügy” volt, a Pool azt 2-0-ra nyerte meg a Tottenham ellen.)

Klopp elárulta, hogy a kedvenc gólját a kapus Alisson szerezte 2021-ben a West Bomwich Albion ellen, amikor a 95. percben szöglete után fejelt győztes gólt a bajnokságban, a kedvenc gólpassza pedig Alexander-Arnold nevéhez fűződik a Barcelona elleni meccsről, amikor a védő gyorsan elvégzett szöglete után a 79. percben Divock Origi beállította a 4-0-s végeredményt.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.