Legyőzhetetlenek! A 90+7. percben mentette meg európai rekordját a Leverkusen

A Bayer Leverkusen és az Atalanta jutott be a labdarúgó Európa-liga 2024-es fináléjába. Az elődöntők csütörtök este lejátszott visszavágói közül az Atalantáé volt egyértelműbb, a Leverkusen csupán a hajrában biztosította be a döntős szereplését. A németek ezenkívül egy rekordot is megdöntöttek.

2024. 05. 10. 7:41
UEFA Europe League - Bayer 04 Leverkusen vs AS Roma
Josip Stanisic gólöröme az AS Roma elleni elődöntő hajrájában. Fotó: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Atalanta és a Marseille 1-1-es állásról, a Leverkusen pedig a Roma elleni 2-0-s előnyről várhatta a második meccseket.

UEFA Europe League - Bayer 04 Leverkusen vs AS Roma
Fordulatos meccs után jutott tovább a Leverkusen. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

 

Ledolgozta hátrányát a Roma, majd jött az őrült hajrá

Az AS Roma csütörtökön Leandro Paredes két büntetőből szerzett találatával a 66. percre ledolgozta a hazai pályán összeszedett hátrányát, ezzel már hosszabbításban reménykedhetett, a 82. percben azonban Gianluca Mancini öngólt vétett, így összesítésben 3-2-re vezettek a németek. A csattanó a végére maradt: a 90+7. percben Josip Stanisic gólja alakította ki a visszavágó 2-2-es végeredményét. Azontúl, hogy ezzel kialakult a párharc 4-2-es eredménye, történelmet írt a Bayer Leverkusen, ez volt ugyanis a német együttes idénybeli 49. veretlenül megvívott mérkőzése, amellyel megdőlt a Benfica 1963 decembere és 1965 februárja között felállított, 48 tétmérkőzést számláló európai rekordja.

A másik ágon nem volt kérdés, vendéglátóként az Atalanta 3-0-ra verte meg a Marseille-t, így az Olasz Kupa után az El-ben is döntős. A Leverkusen és az Atalanta május 22-én, Dublinban vívhat meg egymással az Európa-liga-serlegért.

 

Döntőig jutottak a Fradi ellenfelei

Kialakult a május 29-én, Athénban sorra kerülő döntő párosítása a harmadik számú európai kupasorozatban is. Az Európa-konferencialigában a tavalyi ezüstérmes Fiorentina már szerdán bebiztosította döntős helyét, csütörtökön pedig így tett az Olimpiakosz is, amely az Aston Villa 2-0-s hazai legyőzésével összesítésben 6-2-re nyerte meg a maga elődöntőjét. Érdekesség, hogy a 2023/2024-es idényben mindkét csapat két-két mérkőzést vívott a Ferencvárossal az Ekl-ben: az olaszok a csoportkörben két döntetlent értek el a magyar bajnokkal, melyet a görögök búcsúztattak a nyolcaddöntőért vívott párharcban.

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.