Marozsán Fábián őszintén elmondta, hogy mi a baj

Marozsán Fábián tavaly a római ATP 1000-es salakpályás tenisztornán robbant be a legjobbak közé, a világranglista 135. helyezettjeként nyert a rangsorban akkor második, de később az élre ugró spanyol Carlos Alcaraz ellen; tegnap viszont sajnos az első fordulóban búcsúzott az olasz fővárosban. Marozsán elmondta, a salakszezon kezdete óta azt érzi, hogy némileg tompább a játéka, mint előtte kemény pályán volt.

2024. 05. 09. 12:03
MAROZSÁN Fábián
Miami, 2024. március 28. Marozsán Fábián a német Alexander Zverev ellen játszik a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének negyeddöntõjében 2024. március 28-án Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera-Ulashkevich
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24 éves Marozsán Fábián hétfőn karriercsúccsal a világranglista 36. helyére került, és a római salakpályás tenisztorna 7,87 millió euró összdíjazású férfi versenyében a Foro Italicóban a 64 közé kerülésért Alekszandr Sevcsenkóval (60.) találkozott, pályafutása során először. Az idén oroszból kazahhá lett, gyermekkora óta Bécsben élő ellenfél legjobbja a 45. hely volt februárban. A mérkőzés meglehetősen egyoldalúan alakult, Marozsán mindössze öt játékot tudott nyerni a találkozó során, amely 1 óra 12 perc alatt véget ért, Sevcsenko 6:3, 6:2-re győzött. Pedig az olasz szurkolók nem felejtették el Marozsán tavalyi menetelését Rómában, Carlos Alcaraz legyőzését; nagyon sokan biztatták a magyart a klasszikus kőlelátóról a 2-es pályán.

Marozsán Fábián szerdán az első fordulóban búcsozott (Forrás: X/HUNtennis)

– Jólesett, hogy telt ház előtt játszhattam és sokan szurkoltak nekem. Bár Barcelonában és Madridban is sikerült mérkőzést nyernem, sajnos most Rómában nem sikerült. Úgy érzem, mindent megtettem, felkészültünk, mégsem ment a pályán az előre eltervezett játék. A sorsolás nem volt annyira optimális, tartottam kicsit a sráctól, mint látszik, nem véletlenül. Stabilan, agresszíven játszott, nem tudtam kizökkenteni, a szoros labdamenetekből is ő jött ki jobban, bármivel próbálkoztam, nem nagyon jött össze semmi – idézte a játékos menedzsmentje Marozsánt.

A játékos megjegyezte, hasonlóan érzései voltak két hete Madridban is, ahol a második körben az argentin Francisco Cerundolótól kapott ki. Hozzátette: tisztában van azzal, hogy ezen a szinten már nem férnek bele a gyengébb napok.

 

Marozsán Fábián: Olvassák a játékomat és egyre jobban felkészülnek belőlem

– A salakszezon kezdete óta azt érzem, hogy picit tompább a játékom, mint előtte kemény pályán volt. Nem a végletekig rossz, de nem is állt még igazán össze. Teszem a dolgom, és vannak ugyan jó periódusok, de nem az igazi, ez pedig ide nem elég. Az előző hetekben sikerült megnyerni egy-egy meccset, de volt, hogy úgy éreztem, túl könnyű az ellenfeleknek, amit ütök, olvassák a játékomat és egyre jobban felkészülnek belőlem. Ha keményebben próbálok játszani és támadok, akkor most többet hibázom, a védekezés meg nem igazán az én stílusom – fogalmazott Marozsán Fábián.

– Edzek tovább, és küzdök, ahogy eddig is, tudom, miben kell fejlődnöm, és bízom benne, hogy mihamarabb megtalálom a tavalyi salakpályás formámat. Hiszem, hogy képes vagyok rá – tette hozzá Marozsán, aki péntekig marad Rómában, majd a hétvégétől Budapesten készül tovább a május 19-én kezdődő genfi 250-es viadalra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.