Anyagilag jobban jár, ha veszít a Real Madrid ellen a BL-döntőben a Dortmund

Borussia Dortmund–Real Madrid döntőt rendeznek a Bajnokok Ligájában június elsején. Hihetetlen, de kiderült, hogy ráfizetés lenne a német együttesnek, ha nyerne a BL-döntőben a spanyol sztárklub ellen, ennek oka pedig nem más, mint: Jude Bellingham.

2024. 05. 10. 16:44
BELLINGHAM, Jude
Jude Bellingham, a Real Madrid játékosa, miután a csapata 2-1-re gyõzött a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntőjének Real Madrid-Bayern München visszavágó mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2024. május 8-án. Fotó: MTI/AP/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokan számítottak arra, hogy a Dortmund 2013 után újra BL-döntőbe jut éppen idén, talán még a klub szurkolói sem számoltak ezzel. Most viszont a Bild cikke nyomán kiderült, hogy a sorozat meglepetéscsapata anyagilag jobban járna, ha veszítene a Real Madrid elleni fináléban.

A Dortmund-drukkerek nem örülnének a Real Madrid elleni vereségnek a BL-döntőben. Fotó: EPA/Martin Meissner

Ennek egy átigazolás az oka. A királyi gárda tavaly nyáron szerződtette a Dortmund akkori legnagyobb értékét: 103 millió euróért került Németországból a Real Madrid kötelékébe. Csakhogy a szerződésben különböző teljesítményalapú extra bónuszokat is rögzítettek.

Ezek értelmében a Realnak újabb ötmillió eurót kell Dortmundba utalnia, ha Bellingham BL-győztes lesz. Illetve újabb kétmilliót, ha az angol középpályás bekerül a BL-idény álomcsapatába, amire az aranyérem megszerzése esetén jó esélye van.

Mivel a BL-győztes 20 millió eurót kap az UEFA-tól, az ezüstérmes pedig 15,5 milliót, ha ez utóbbihoz hozzáadjuk az említett két bónusz összegét, akkor a Dortmund a BL-döntő elvesztésével (egyúttal a Real sikerével, ami aktiválná a bónuszokat) összesen 22,5 millió euróhoz jutna hozzá. Ez pedig több, mint a győzelemért járó húszmillió.

Persze a Dortmund vélhetően örömmel venné azt a 2,5 millió eurónyi ráfizetést, ha cserébe megszerezné története második BL-trófeáját 1997 után. A Dortmund a PSG elleni kettős győzelemmel, a Real Madrid a Bayern München kiejtésével jutott be a fináléba, amelyet június elsején a londoni Wembley-ben rendeznek meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.