Rabok leszünk

2009. 10. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma dönt arról az ügyészi indítványról a Zuschlag-ügyet tárgyaló Fodor Endre tanácsvezető bíró, berendelik-e tanúkihallgatásra az ifjúsági ügyekkel foglalkozó egykori minisztériumok vezetőit és vezető beosztású munkatársait, mások mellett Gyurcsány Ferencet, Jánosi Györgyöt, Mesterházy Attilát és Szilvásy Györgyöt. Nevezetteknek nem áll jól igazán a szénájuk, a többszörösen bukott Gyurcsány Ferenc gőgje aligha lesz elég a bíróság előtt, akárcsak az öntelt és tenyérbe mászó ifjúmunkásé, Mesterházy Attiláé. Várhatóan a más ügyben már rabosított, ábrándos tekintetű Szilvásy György sem fog hejehujázni a kihallgatás után…
Azt mindenki tudja, hogy a zavaros pályázatokból, mutyizásokból, ködös lobbizásokból összekalapozott százezrek, milliók nem kizárólag a Zuschlag-vagyont növelték. A hatalmon lévő elvtársak bólintása, egyetértése, cinkos hallgatása is elengedhetetlenül kellett ahhoz, hogy ez az állami karpereccel járó gyerekember ekkora pénzeket kaszáljon. Hát persze, hogy le kellett adnia a százalékot.
Zuschlag csak egy báb volt. Most vele akarják elvitetni a balhét, ezt mindenki tudja. Az viszont még nem tiszta, hová lett a pénz. Az állami, pályázati pénz. Mert az egészen biztos, hogy nem a Zuschlag család tulipános ládájának mélyén lapul… Rátette már arra a kezét réges-régen a kampányra készülő mozgalom. (Persze az aktivistáknak is csurrant-cseppent valamennyi.)
Bár valószínű, nincs az a pénz, amennyivel a fonnyadt szocialisták nyerhetnének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.