Otthon is bukott Zseleva

2010. 01. 30. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár kedden Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök még azt nyilatkozta, hogy csak az uniós poszt jelöléséről fogadja el visszalépését, Rumjana Zseleva külügyminiszteri tisztségétől is megvált, lemondását a kormányzó GERB párt vezérkara elfogadta.
A bolgár kormányfő továbbra is őrzi népszerűségét. Egyelőre még elnézi neki a közvélemény hirtelen fordulatait. Egyáltalán nem biztos ugyanakkor, hogy a Zseleva utódjának jelölt, eddig a honvédelmi miniszteri bársonyszéket elfoglaló Nikolaj Mladenov elnyeri majd a bolgárok tetszését. Vele igazán nem is az a baj, hogy nyíltan vállalja másságát, jóval inkább az, hogy lapinformációk szerint elődjéhez hasonlóan ő is a TIM-klánhoz tartozik. Mladenov az új helyzetben felmerült uniós biztosjelöltként is, végül azonban a külügyminiszteri poszton követheti Zselevát.
A döntéssel kapcsolatban sokan teszik fel a kérdést Bulgáriában, vajon a miniszterelnök miért erőlteti az eddig az összes bolgár kormányt túlélő, várnai székhelyű TIM-klán embereit. Le akar tényleg számolni az oligarchákkal, avagy éppenséggel az a feladata, hogy szalonképessé tegye őket otthon és külföldön?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.