Aranyüzlet

Mi az, ami másfél év alatt bő 40 százalékot fialt?

Villányi Károly
2020. 04. 07. 19:37
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2018 októberében a korábbi tízszeresére, 31,5 tonnára növelte a jegybank aranytartalékát. Az MNB azzal indokolta a döntést, hogy a nemesfém beszerzése jót tesz a pénzügyi stabilitásnak és tovább erősítheti a piaci bizalmat.

Akkor valamivel 1200 dollár felett mozgott az arany unciánkénti ára. A jelenlegi árfolyam meghaladja az 1700 dollárt. A profit tehát 40 százalék körül mozog, vagyis az adásvétel bomba üzletnek bizonyult.

Ezen a ponton érdemes felidézni, hogy akkor mit is mondott az ellenzék. Hát ezt: „Nincs mit ünnepelni. Arany vásárlása legjobb esetben csak fölösleges, rosszabb esetben pedig kifejezetten káros. Nem lepődünk meg azon, hogy a jegybank elnöke nem érti, hogy mi a jó az országnak.”

Most ezek a politikusok a kormány mentőcsomagját gyalázzák hasonló vagy még durvább szavakkal.

Szerencsére mindig tévednek.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.