Hétfőtől sűríteni kell a busz- és villamosjáratokat Budapesten

Az őszi tanítási szünet vége miatt a BKV járatok sűrítését javasolja a fideszes Láng Zsolt a járványhelyzetben.

Forrás: MTI2020. 10. 30. 18:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőtől az őszi tanítási szünet vége miatt a fővárosi busz- és villamosjáratok sűrítését javasolja a koronavírus okozta járványhelyzetben a Fidesz budapesti szervezete a főpolgármesternek – közölte a nagyobbik kormánypárt budapesti elnöke pénteken a Facebookon. Láng Zsolt a Fidesz Budapest közösségi oldalán közzétett videóban rámutatott: a jövő héten vége az őszi szünetnek, ezért hétfőtől várhatóan ismét nő a metrón, buszon, villamoson közlekedők száma.

Láng Zsolt kiemelte: Hétfőtől sűríteni kell a busz- és villamosjáratokat Budapesten
Fotó: Bach Máté

„Éppen ezért javasoljuk Karácsony Gergelynek, hogy pártjával ne azon gondolkodjanak, hogyan lehet a nyugdíjasokat eltiltani a tömegközlekedés használatától, hanem sűrítsék a járatokat, hiszen ezzel biztonságosabbá teszik mindenki számára a buszokon és a villamosokon való közlekedést” – fogalmazott.

Járványhelyzetben segíteni és nem korlátozni kell az embereket + videó

A Fidesz–KDNP fővárosi szervezete hivatalos közösségi oldalára felkerült videóban reagált Karácsony Gergelynek és Párbeszéd nevű pártjának arra a megdöbbentő rendelet-javaslatára, mellyel kitiltanák a nyugdíjasokat a buszokról és a villamosról!

Láng Zsolt, a kormánypártok fővárosi frakciójának vezetője leszögezte: járványhelyzet idején nem korlátozni kell az embereket a szabad mozgásban, hanem segíteni kell nekik.

A járatokat sűríteni kell és mindenki számára biztonságossá kell tenni a közlekedést! – szögezi le Láng Zsolt.

Bezárnák és leállítanák az országot a Párbeszéd baloldali politikusai

Szabó Tímea megdöbbentő javaslatcsomagot nyújtott be az Országgyűléshez, amelyben a képviselőnő betiltatná az összes nyilvános rendezvényt, de tüntetni lehetne. A javaslat korlátozná a tömegközlekedés használatát, különösen az idősek számára, valamint javaslatot tett a távoktatás visszavezetésére is. A Párbeszéd politikusának járványügyi indítványa az ország belső lezárását készítené elő. A meghökkentő felvetések azért is furcsák a baloldali politikustól, mert ő és párttársai nem is olyan régen még bagatellizálták a járványt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.