Többen gyógyultak meg tegnap, mint ahányan megfertőződtek

Egy nap alatt 5595 főnél mutatták ki a koronavírust, 8223 személyt pedig gyógyultnak nyilvánítottak.

Veres László István
2020. 11. 30. 13:46
null
20200306 Budapest Sajtótájékoztató a Koronavírusjárványról. képen: Müller Cecília országos tisztifőorvos fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A járvány értékelésénél az abszolút számok mellett a tendenciák és az arányok figyelembe vétele is fontos, ezért bír különös jelentőséggel, hogy az előző 24 órában magasabb volt a gyógyultak, mint az újonnan regisztrált fertőzöttek száma – hangsúlyozta az operatív törzs mai online tájékoztatóján Müller Cecília. Az országos tiszti főorvos beszámolt róla, hogy míg a tegnapi napon 5595 újabb magyar állampolgár szervezetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét, addig 8223 személyt nyilvánítottak gyógyultnak. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 63 860-ra nőtt azok száma, akik már túl vannak a betegségen. – Ennek nagy jelentősége és súly van – húzta alá a szakember, aki arról is tájékoztatott, hogy azt tekintik gyógyultnak, aki három napja tünetmentes és a tünetei megjelenésétől számított tíz nap eltelt. Hozzátette, ezek a betegek jellemzően az otthonukban gyógyulnak, és számukra nincs szükség úgynevezett felszabadító laboratóriumi vizsgálatra ahhoz, hogy ismét közösségbe mehessenek. Ilyenre csak azok esetében van szükség, akik egészségügyi vagy szociális intézményben dolgoznak. Ha kórházi kezelésre szorul valaki, mert középsúlyosan vagy súlyosan zajlik nála a betegség, akkor a kezelőorvosa fogja gyógyulttá nyilvánítani, az esetleges alapbetegségét is figyelembe véve.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.