Csaknem ötszázan vannak lélegeztetőgépen

Az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, a járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében a kormány oltási akcióhetet hirdetett.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 11. 08. 9:44
null
Forrás: koronavirus.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A beoltottak száma 5 974 514 fő, közülük 5 754 475 fő már a második oltását is megkapta, 1 369 000-en pedig már a harmadik oltást is felvették. 

Az elmúlt három napban 17 834  új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 909 998 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 214 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 31 398 főre emelkedett – közölte a hétvégi összesített adatokat a Koronavírus.gov.hu. 

Az állami tájékoztató portálon arról is beszámoltak, hogy emellett a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 810 014 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 68 586 főre emelkedett. 

A mai napon 3980 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 434-en vannak lélegeztetőgépen, derült ki a tájékoztatásból. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora korábban arról beszélt, hogy négy egyetem adatait összevetve azt állapították meg, hogy minden lélegeztetésre szoruló beteg oltatlan. 

– A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány 2021. november 22–28. között oltási akcióhetet indít. 

A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is – hívta fel a figyelmet a központi weboldal. 

Hozzátették: a dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, az üzemorvosok rendelkezésére bocsájtják az igényelt mennyiségű oltóanyagot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.