Oltási akcióhét: már 742 ezren kaptak védőoltást

A legtöbb vakcinát eddig pénteken adták be, aznap 139 520-an jelentek meg az oltópontokon.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu2021. 11. 28. 9:28
SÁNTHA Kálmán
Koronavírus - Oltási akcióhét - Nagykálló Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét végén is folytatódik az oltási akcióhét: szombat estig már 742 ezren igényelték a védőoltásokat. A megjelentek 82 százaléka, 609 ezer fő már a megerősítő harmadik oltásért érkezett az oltópontokra, 91 ezer oltakozó pedig az első oltás felvételét kérte

 – közölte vasárnap reggel a Koronavírus.gov.hu, megjegyezve: a legtöbb oltást eddig pénteken adták be, amikor 139 520-an jelentek meg az oltópontokon. 

A kormányzati portál adatai szerint, az oltási akcióhét alkalmával beoltott személyekkel együtt

mostanra már 6 115 235-re emelkedett a beoltottak száma, közülük 5 836 668-an a második, 2 443 456-on már a megerősítő harmadik oltást is felvették.

 A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, akinél több mint négy hónap telt el az előző oltása óta, a harmadik oltás felvételével ismét 80-90 százalékra emelhető a védettségi szint – fűzték hozzá. 

Az oltópontok vasárnap is nyitva vannak, így ma este hétig akár előzetes időpontfoglalás nélkül lehet igényelni a koronavírus elleni vakcina valamelyikét. 

A rendhagyó oltási akció második üteme hétfőn reggel 7 órakor kezdődik és december 5-ig tart.

Az oltópontok száma várhatóan tovább bővül, elérhetőségüket a Koronavírus.gov.hu honlapon megtalálják.

Borítókép: Oltási akcióhét. A Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjának beadása Nagykállóban (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.