A baloldali sajtó elkezdte megmagyarázni, miért nem baj, hogy újságíróik összefonódnak Sorosékkal

„Titkosszolgálati módszerek”, „manipulált felvételek”. Miután kellemetlen magánbeszélgetések szivárogtak ki az amerikai milliárdoshoz köthető szervezetekről és az ellenzéki médiamunkásokról, ha nem is gyorsan, de megérkezett a nehéztüzérség. Nem is akárhogyan! – adta hírül a Kontra.hu.

Forrás: Kontra.hu2022. 02. 09. 17:17
Soros György
Brüsszel, 2016. június 30. Az Európai Parlament által közreadott képen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin) Fotó: Philippe BUISSIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Titkosszolgálati akciókra emlékeztető módon készítették az újságírókat lejáratni próbáló interjúkat, amelyek alapján a Magyar Nemzet cikkei megjelentek

– írta a Media1.

Valakik jól felépített kamutörténettel húztak ki meredek mondatokat civilekből, majd a kormánymédiánál landolt az anyag

– magyarázza meg az elbizonytalanodóknak a Telex. Civilek! Itt felröhögtünk – írja a Kontra.hu.

Kell is a szellemi táp és lelki támogatás az ellenzéki tábornak, mert pártjaik és miniszterelnök-jelöltjük eleve nincsenek jó formában. És most még ez is, ami alapján akár csak egy pillanatra is sérülhetne a „mi vagyunk az ártatlan áldozatok, a Fidesz a rossz agresszor”-illúziójuk.

Itt nincs vége: az előre megírt konzervnekrológokat – a nagybetűs Szakmára hivatkozva kioktató hangnemben – megvédő Telex most is magas lóról lobogtatja az állítólagos „újságírói normákat”:

A Kontra.hu szerint a lap – az ilyen levelesládába pottyant anyagokkal kapcsolatos bevett újságírói normákra fittyet hányva – meg sem próbálja kideríteni a készítés körülményeit, nem próbálja megszerezni vagy legalább rekonstruálni az eredeti beszélgetéseket, és sehol nem merül fel a kérdés, hogy ki küldhette a rövidsége miatt szükségszerűen torzító videókat. 

Átjön a hangulat, ugye? Mi is történt, miért ez a mérhetetlen harag? Mert valami nagyon betalált, úgy érezzük – tette hozzá cikkében a Kontra.hu.

A Magyar Nemzet ugyanis elindított egy „Soros emberei” címre keresztelt cikksorozatot (ráadásul több nyelven is, így még jobban fáj), ahol például maga a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik volt igazgatója és divízióvezetője, a lengyel Andrej Nosko ismerte be egy elcsípett Skype-beszélgetésben, hogy

a nemzetközi média Magyarországról és Lengyelországról szóló tudósításai torzítanak, elfogultak és felszínesek;

ennek fő oka az, hogy a médiában zömében balliberális emberek dolgoznak, és a nemzetközi tudósítók is rájuk vannak utalva nyelvismeret híján;

szerinte például Robert Fico „sokkal rosszabb dolgokat tett, mint a magyar kormányfő”, róla mégis jobb képet festettek a nemzetközi színtéren

és az a szocialista Monika Benova kritizálta a magyar médiatörvényt, aki pártjával Szlovákiában ennél sokszor korlátozóbb törvényt szavazott meg.

A Kontra.hu-nak össze is foglalta:

amikor a barátaid kormányon vannak, akkor az ország jól teljesít. Ha nem a barátaid vannak hatalmon, akkor nem teljesítenek jól.

De aranyos a szlovák Dalibor Rohác is, aki az American Enterprise Institute munkatársaként ilyeneket mondott őszinte pillanataiban, hogy

●  Orbán Viktort Brüsszelben nem illeti meg az ártatlanság vélelme, és az uniós szervekben megkönnyebbült sóhajjal fogadnák a magyar miniszterelnök bukását;

●  vagy miközben Bulgária és Románia diszfunkcionálisabb és korruptabb Magyarországnál, legalább nagy vonalakban azt csinálják, amit az Európai Unió elvár tőlük.

Több mint érdekes és leleplező. Meglepő? Ezt eddig is tudtuk. De hogy KIK mondták, az számomra tényleg sokkoló – írja a Kontra.hu.

Nos, visszatekintve: nem követtük szorosan az ellenzéki médiumok munkásságát, de ez a sértődött hangnem, a titkosszolgálati módszeres vádak és párhuzamok valahogy nem tűntek annyira gyakorinak, amikor

● Borkai Zsolt szexbotrányáról szóló „spontán” felvételeket tett közzé „Az ördög ügyvédje”;

●  Szájer Józsefék legendás brüsszeli kanbulijáról készültek szintén „spontán” beszámolók komplett, profi tévéstábbal;

●  az Átlátszó drónokkal és gumicsónakkal örökítette meg Mészáros Lőrincék és Szijjártó Péterék adriai jachtozását vagy Orbán Viktor hazaérkezését a Vidi bolgár vendégjátékáról egy osztrák lajstromszámú repülőgéppel.

Lehetne folytatni a sort. 

Hát igen.Így fújják be ezeket az információkat a szerkesztőségekbe, de a vérprofi független újságírói megérzés és leginkább a Szakma, az Etika meg a Norma számítanak a legtöbbet!

Bónusz a végére, mert anélkül nem megyünk haza:

A függetlenek még azt is megírták, hogy fordított felállásban, évekkel ezelőtt a Black Cube nevű izraeli céghez köthető „személyes találkozókon rögzített beszélgetéseket Bayer Zsolt is felhasználta a Magyar Időkben megjelent leleplezéseiben – de amikor ez kiderült, a cikkek el is tűntek az archívumból”.

Nos, azt már elfelejtették hozzátenni, hogy ezek az írások a mai napig ott vannak a Magyar Idők archívumában, csak szerverleállás miatt pár percig-óráig nem voltak elérhetők, és szinte azonnal vissza is állították őket.

Aki nem hiszi, kattintson, és keressen – teszi hozzá a Kontra.hu.

Ja, igen: a 444 kitől és hogyan kapott a Schadl–Völner-ügy 1734 oldalas nyomozati anyagából részleteket?

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.