Egy paralimpikon háborodott fel Márki-Zay fogyatékkal élőket megbántó kijelentésein

Hajas Norbert többszörös világ- és Európa-bajnok erőemelő parasportoló közösségi oldalán reagált a baloldali miniszterelnök-jelölt megjegyzésére.

Forrás: Facebook2022. 02. 07. 13:14
null
20220114 budapest szel kalman ter marky zay peter kampanya lakossagi forum havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nyílt levél Balázs Péternek Országgyűlési Képviselő Jelöltnek!

Szomorúsággal és megdöbbenéssel olvastam Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének közösségi médiában tett bántó megjegyzését, mellyel kegyetlenül sértegette a fogyatékkal élőket” – írta közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Hajas Norbert többszörös világ- és Európa-bajnok erőemelő parasportoló. Hozzátette:

„Fogyatékkal élő emberként és sportolóként ezúton szeretném kikérni magamnak az Ön miniszterelnök-jelöltjének megjegyzését.”

Azt gondolom, hogy az ilyen stílus és hangvétel senkihez nem méltó – különösen nem ahhoz az emberhez, aki egy ország vezetője szeretne lenni.

– írta a sportoló. Megjegyezte: 

„Ön talán normálisnak tartja az ilyen megnyilatkozásokat. Én viszont azt gondolom, hogy mindannyiunk felelőssége, hogy egy olyan országban éljünk, ahol tiszteletben tartják a hozzám hasonló, fogyatékkal élő honfitársaim méltóságát.”

Tisztelettel kérdezem, hogy abban az esetben mit szólna az Ön miniszterelnök-jelöltjének mondatához, ha hozzám hasonlóan Ön is érintett lenne?

„Arra kérem, hogy határolódjon el Ön is az ilyen jellegű, másokat megbántó és megalázó kijelentésektől. És talán 

próbálja rávenni miniszterelnök-jelöltjét, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot az érintettektől!

– zárta bejegyzését Hajas Norbert többszörös világ- és Európa-bajnok, világcsúcs- és Európa-csúcs tartó erőemelő parasportoló.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.