Hadházy Ákos egy csapásra milliomos lett

A baloldali politikusnak 2020-ban semmilyen megtakarítása nem volt, 2021-ben viszont már 6,3 millió forintja lett államkötvényben.

Magyar Nemzet
2022. 02. 01. 9:01
null
20211017 Budapest Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármesterének, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének előválasztás eredményvárója az Anker közben. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Képen: Hadházy Ákos Ányos országgyűlési képviselő Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anyagi szempontból kifejezetten jól évet zárt 2021-ben a korrupcióellenes harc önjelölt bajnoka, Hadházy Ákos – derül ki a botrányairól elhíresült független képviselő vagyonbevallásából. Eszerint Hadházy tulajdonosa egy 5000 négyzetméteres fácánkerti szőlősnek. 2018-ban vásárolt egy szekszárdi 140 négyzetméteres lakást, amelynek felerészben a tulajdonosa. Az egy évvel korábbi vagyonnyilatkozathoz képest hiányzik egy 160 négyzetméteres lakás, amelynek felerészben volt tulajdonosa. Hadházy még 2017-ben lízingelt egy Skoda Kodiaqot, valamint 2015-ben vásárolt egy Trabant kombit, 2020-ban pedig ezek mellé vett még egy VolksWagen Caddyt.

Míg 2020-ban semmilyen megtakarítása nem volt a radikális baloldali politikusnak, addig 2021-ben már 6,3 millió forintja lett államkötvényben. Mindezek mellett forintban 3,9 millió, míg devizában 5,8 millió forintnyi követelése volt egy pénintézettel szemben. 

Míg 2020-ben Hadházy 11 milliós hiteltartozással rendelkezett, addig ez tavalyra 9,5 millióra csökkent. A politikus száz százalékban tulajdonosa a Hadház-Vet Kft.-nek, amelynek a nyereségéből ötven százalékban részesedik. Sajnos azt nem tudtuk meg a nyilatkozatából, hogy tavaly mennyi volt ez a nyereség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.