Hét gyereket kórházba kellett vinni egy csepeli óvodából

Hét gyereket kórházba vittek szerdán egy csepeli óvodából, mert hipós vizet ihattak – erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI értesülését. A csepeli önkormányzat a Facebook-oldalán azt közölte, a hibát elkövető pedagógiai asszisztenst és dajkát azonnali hatállyal felmentették, a történteket hivatalos eljárásban vizsgálják.

Forrás: MTI2022. 03. 23. 16:24
óvoda illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt) Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BRFK arról tájékoztatott, hogy az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás.

A XXI. kerületi önkormányzat azt írta a Facebook-oldalán, hogy a Füstifecskék óvodában szerda délelőtt tévedésből olyan kancsóból öntöttek vizet a gyerekeknek, amely másfél százalékos koncentrátumú, vízzel hígított fertőtlenítőszert tartalmazott. Hét gyerek ivott a vízből minimálisan – tették hozzá.

A fenntartó önkormányzat – közlése szerint – azonnal értesítette a mentőszolgálatot és a helyi egészségügyi szolgálatot, a tagóvoda pedig a szülőket.

A gyerekek jól vannak, biztonsági okokból megfigyelésre kórházba szállították őket – írták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.