Korrepetálták a kormány programjából Fekete-Győr Andrást

A Momentum frakcióvezetője szerint az új kormány még meg sem alakult, de már megfenyegette a civileket és a katás adózókat. Orbán Balázs válaszában emlékeztetett, a miniszterelnök megválasztása utáni beszédében világosan elmondta, hogy mit tervez a következő négy évben. – Családtámogatások, rezsicsökkentés, teljes foglalkoztatottság, nyugdíjak értéke – ezeket szeretnék megőrizni, mutatott rá a miniszterhelyettes.

2022. 05. 24. 12:41
ORBÁN Balázs
Budapest, 2022. május 10. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára napirend elõtti felszólalásra reagál az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete-Győr András szerint a fideszes képviselőknek fogalmuk sincs arról, hogy mit fog tenni Orbán Viktor a jövő héten. Úgy látja, hogy 

a kormánypárti képviselők együtt morfondíroznak a baloldaliakkal azon, hogy mit jelenthetnek a miniszterelnöki rádióinterjúban vagy a kormányinfón elhangzó mondatok. 

A Momentum frakcióvezetője úgy emlékezett vissza, hogy a pandémia idején mindenkinek a Magyar Közlönyből kellett értesülnie, hogy milyen korlátozások lesznek érvényben. 

Fekete-Győr felhozta, hogy a kormány változtatásokra készül a katás adózók esetében. Arról is beszélt, hogy magyar áruházláncokat kellene létrehozni az új gazdaságfejlesztési miniszter szerint. – A magyar tulajdon jó dolog, de ennek árát ne a magyar emberek fizessék meg – követelte a momentumos politikus. 

Szerinte háborús propagandát a fideszes média terjeszt, ez ellen kellene fellépniük a Rogán Antal irányítása alá kerülő titkosszolgálatoknak. 

– Az új kormány még meg sem alakult, de már megfenyegette a kisvállalkozókat és a civileket – értékelt Fekete-Győr András. 

Orbán Balázs válaszában felidézte, hogy 

a miniszterelnök megválasztása után tartott egy programbeszédet, ezt meghallgatva a Momentum is rájöhetett volna arra, hogy mit tervez az új kormány.

Az eredmények megőrzését tartjuk a legfontosabbnak, elsősorban négy területen: családtámogatások, rezsicsökkentés, teljes foglalkoztatottság, nyugdíjak értéke – tartott gyors felzárkóztatást a momentumos politikusnak a kormány miniszterhelyettese. 

Orbán Balázs hozzátette: Azt is vállalta a kormány, hogy ezen túlmenően is előre fogunk menni és nem hátra. – Nyilvánvalóvá tettük, hogy elítéljük az orosz agressziót – emlékeztette Fekete-Győrt az államtitkár, majd Henry Kissinger  egykori amerikai külügyminiszter egy nemrég elmondott beszédét ajánlotta a politikus figyelmébe, aki arról beszélt, hogy a nyugatnak is lépéseket kell tennie a béke érdekében.

– A válság a putyini háborúnak, és Brüsszel elhibázott energiapolitikájának köszönhető, ezt azonban a Momentum jól láthatóan nem érti – tette világossá Orbán Balázs. 

Szerinte 

a magyar kormány intézkedései ez idő alatt a magyar embereket védik, míg a baloldal ezeket támadja.

Orbán Balázs felidézte, hogy Fekete-Győr eddig csak a bajkeveréseiről várt híressé, betört szerkesztőségbe, összetűzésbe került a rendőrökkel. – A parlamenti eskütétel kapcsán pedig a feltűnősködés szempontja vezette a Momentumot – tette hozzá. 

– Ha nem változtatnak, önök is csak egy momentum lesznek a magyar politika történetében

– vetítette előre válasza zárásaként Orbán Balázs. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.