KDNP: Brüsszel elővette a furkósbotot

Vejkey Imre szerint a brüsszelita vezetők egy simulékony, baloldali kormányt akartak látni Budapesten.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 08. 13:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vejkey Imre, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) képviselője a napirend előtti felszólalásában a Magyarország elleni jogállamisági eljárásról szólva azt mondta: 

Brüsszel elővette a furkósbotot, be akarja bizonyítani, hogy nemcsak vízfej, hanem büntetni is képes azokat, akik nem azonosulnak vakon a politikájával. 

Továbbá a kormánypárti politikus szerint nem véletlen, hogy a nemzeti kereszténydemokrata oldal választási győzelme után a jogállamisági eljárás élesedett. 

A brüsszelita vezetők egy simulékony, baloldali kormányt akartak látni Budapesten

– jelentette ki.

Emellett Vejkey jelezte, hogy a kormányoldal a békés megoldásokban hisz, kész a párbeszédre, de elutasítja a megbélyegzést és a kettős mércét, minden egyoldalú brüsszeli kezdeményezést, ami hátrányos, igazságtalan vagy káros Magyarország számára. Végül a KDNP képviselője óriási eredménynek nevezte, hogy a kormány – nem engedve a brüsszeli nyomásnak – kiállt a magyar érdekek mellett az olajembargós javaslat ügyében és megvédte a magyar gazdaságot, a rezsicsökkentést, valamint megakadályozta az ortodox keresztény egyházi vezető bűnbakká kikiáltását is. 

„A frusztrált balliberális elit szemében Magyarország olyan, mint a bosszantó mesebeli libapásztor fiú, aki tiszteletlenül viselkedik a dölyfös urasággal, és ezért móresre akarják tanítani” – hangsúlyozta.

„Magyarország abban érdekelt, hogy EU erős és egységes legyen” – válaszolta  Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter. Hozzátette: 

a kormány nem ért egyet az Európai Egyesült Államok létrehozásával, mert meggyőződése, hogy az unió akkor lehet erős, ha a tagországok is erősek.

Szijjártó emlékeztetett, hogy a demokrácia megítélésében szintén vita van Brüsszellel, mert míg a magyar kabinet szerint a kormányzati munkának az emberek akaratának kell megfelelnie, addig Brüsszel szerint csak ott van demokrácia, ahol liberálisok kormányoznak.
A jogállamisági eljárással kapcsolatban úgy fogalmazott: 

Ha van olyan, hogy lóláb, akkor az most erőteljesen látszik

– fogalmazott a jogállamisági eljárással kapcsolatban Szijjártó, majd kijelentette: az EU-s források járnak Magyarországnak.

Borítókép: Vejkey Imre (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.